december 2015

Måndag 28 Dec 2015 Ledarskapets förbannelse.

Inlagt av ilpo

Då var julen överstökad och en tillfällig vardag har sänkt sej igen. Snart är året slut och en uppsummering av 2015 kan göras.2016 väntar runt hörnet. Visselblåsare. Ett nytt ord som präntar sej fast med både goda och dåliga associationer. Men på något sätt verkar tryckfrihetsförordningen från 1766 håller på att sättas ur spel. Allt med politiska korrekta förtecken. Mängder av vittnesmål snurrar runt på sociala medier från namngivna personer (med bild) som berättar om t ex förhållandena på Migrationsverket.

Söndag 20 Dec 2015. Upp och ner ....12 grader ...

Inlagt av ilpo

Jisses...12 grader den 20 Dec..har det någonsin hänt?  Om någon dag vänder det och dagen börjar bli längre. alltid psykologiskt viktigt och uppmuntrande.Årets första och enda julbord inmundigades på Bowlinghallen. Det var många som ville äta julbuffe för 140:- men det gick bra,,

Arvingarna börjar anlända....Jimmy kom igår och nästa vecka kommer Michael. Julen är familjens högtid. Godiset kommer i alla fall inte att ta slut...

Fredag

Inlagt av ilpo

En dag kom det in en ung tjej på apoteket. När det blev hennes tur frågade hon expediten om de sålde kondomer i stor storlek.
– Ja, det gör vi. Vill damen köpa några?
– Nej, men går det bra om jag står kvar här och väntar tills det kommer en karl och gör det?

Torsdag 17 Dec 2015. 4 miljoner är inget i Västervik.

Inlagt av ilpo

Gårdagen bjöd på 8 serier bowling ,brukar alltid räkna i 4 series block, 673 resp 683. tja man är inte bättre som en gammal kollega alltid brukade säga efter matcherna i lingonserierna i Blekinge.Annars var det lite inköp som gällde, fick fylla på köttfärsen eftersom känslan är att 3 kg inte kommer att räcka över jul och nyår då arvingarna kommer på besök..så nu har jag 6 kg a 29,90:-. Det är åtminstående Svenskt kött. Gjorde det sista av julgodiset också.Inte konstigt att det köpta godiset alltid innehåller en massa tillsatser. Att använda riktigt smör,grädde,sirap och socker är ju dyrt.

Onsdag 16 Dec 2015. Black box syndromet.

Inlagt av ilpo

Läste en intressant artikel om julskinka om och grisarnas villkor och uppväxt. Sen reflekterade jag lite över hur majoriteten tänker när dom köper sin julskinka. Oftast blir det priset som fäller avgörandet i alla fall. Man vill inte riktigt ta ansvar för det som har hänt innan. På något sätt skärmar man sej och menar att man inte har med grisarnas villkor att påverka/göra. Det finns ''andra'' som tar hand om det.

Tisdag 15 Dec 2015 Tänk om politikerna kunde FMEA?

Inlagt av ilpo

Bråda dagar nu för en pensionär. Igår var städdag samtidigt som jag kokade hemlagad chokladsås.Stöket med julgodis är nu på gång. Passade på att handla igår eftersom det lär bli trångt i slutet på veckan då alla kommer på att dom ska julhandla för att hinna laga mat.Märks att det är jul..flertalet affärer har extrapris på köttfärs ( 29.90:-/kg),sill,sirap och matlagningschoklad....Gevalia kaffe  5 pkt för 99:- var inte heller så tokigt...Gjorde 3 stycken fjärrlån  till kursen som jag läser. Nu börjar smyghöjningarna i kommunen.

Söndag 13 dec 2015. Kvalite?

Inlagt av ilpo

Jättefin dag igen. Sol men några minusgrader.Idag la jag in den stekta sillen. Ser fram mot nästa vår då jag kan fiska min egen sill och lägga in.Vi gick en fin promenad på 1 1/2 timme med micco i det vackra vädret. Solen gick upp 08.28 och ner 15.08.Den sista veckan har veckan blivit 12 minuter kortare. Sakta men säkert minskar takten på förkortning av dagen. Sen midsommar har dagen blivit 11 tim och 31 min kortare...9 dagar kvar till midvinter solståndet.  Dagens studie på fågelutfoderningen gav inga nya arter utan det var dom gamla vanliga.En ny ständig gäst är blåmes.

Fredag 11 dec. Stekt sill

Inlagt av ilpo

Fin solig underbar dag idag.Faktiskt ljust ända till 15.07 sen mörknade det...Fick en Peugeot 308 som lånebil nu när insignian åkte in på verkstaden. Måste säga att Peugeot har ju utvecklats sen jag sist körde en. Blev mycket positivt överraskad av den. Det är synd att dom ska vara så förbaskat dyra bara 170 000:- utan vinterdäck och krok....

Fredag......

Inlagt av ilpo

Familjen besöker djurparken, och de stannar vid elefanterna. Den fyraåriga flickan ser elefantens penis och frågar sin mamma:
– Mamma, vad är det där?
Hon blir röd i ansiktet och svarar:
– Den där, det är ingenting
Då vänder flickan till sin far och frågar intresserat:
– Pappa, vad är det där?
– Du hörde vad mamma sade, den där är ingenting.
Och så tillägger han stolt:
– Din mor är mycket bortskämd.

Onsdag den 9 Dec 2015 Att våga ändra sej.

Inlagt av ilpo

En mulen Dec dag igen. Idag ska vi iväg och köpa färg till fågelbordet. Tror det blir grönt, det är skönt...sen får vi se vad andan faller in på. Kanske en runda till hallen. Har ju månadskort (400:-) så man får spela så mycket man vill och tid har jag ju.. Dammsugaren måste nog beställas ny, blir nog denna som har fått toppbetyg i tester.

Eletrolux Zuogreen

Den kan man har förväntningar på. På tal om förväntningar, ibland kan dom infrias och ibland blir det helt annat än vad man trodde från början.

Tisdag den 8 Dec 2015. Resternas dag.

Inlagt av ilpo

Om igen en mulen kylslagen dag.men trots gick jag och Micco en runda på 1 timme. Idag gick vi lite i skogen och där lyckades jag faktiskt identifiera  2 stycken koltrastar. Roligt att kunna känna igen dom. Annars var dagen kall och mulen blev inget av att färdigställa fågelbordet. Får bli imorgon istället.Däremot spelade jag 4 serier istället.  695 helt ok. Man får nöjd med det lilla.

Lördag 5 Dec 2015. Varför finns det så lite SISU idag??

Inlagt av ilpo

Åter en mulen morgon. Ingen snö gör att det 08.35 fortfarande är lite gryning.Trist vinterväder men det är Lördag! Oavsett om man jobbar eller har fri tid , som jag, så är alltid en Lördag en..just det Lördag. Kommer att tänka på dom otaliga Lördagar som man har jobbat...upp klockan 05,30 för att jobba 06.00-12.00.Sedan fanns det en tid då 70% av det man tjänade gick i skatt,tröstlöst...I början av 80-talet , efter värnplikten, så fick jag jobb på bruket i Olofström (Volvo).

Fredag 4 Dec 2015. Varför,Varför,Varför,Vänster,Västervik?

Inlagt av ilpo

Fin dag igår igen. Det var så milt att vi kunde vara ute, jag och Micco ända till halv fem och snickra. Sen blev det för mörkt för att hitta grejorna.Fågelbordet börjar ta form så sakteliga.Hann med en runda i bowlinghallen också och skrapade ihop 711 på 4 serier.Så länge man håller sej ovanför 700 måste man vara nöjd.En tur ner till havet för att se om det fanns några fina sjöfåglar där men dom låg o tryckte, kanske beroende på nordvinden. Sedan åkte vi ut till en åker där det skall finnas en stationär Pilgrimsfalk.

Fredag

Inlagt av ilpo

Det var skolavslutning. Sonen brukade vara fräck och framåt och dra gåtor. Föräldrarna var med och var oroliga för vad han skulle säga. Jo, han började:
- Vet fröken vad det är som är runt och omgett med en fuktig springa och omkring växer det hår???
Hans mamma skämdes och sprang ut. Pappan höll sig för ögonen.
Sonen sa flinande:
- Ögat.
Pappan gick lättad bort till fönstret, öppnade det på vid gavel och sa:
- Du kan komma in igen. Han sa inte fitta...

Onsdag 2 Dec 2015...Det röda beroendet

Inlagt av ilpo

Ännu en fin morgon med -4 grader fast ingen snö ännu. Så fint väder igår så jag och Micco tog en långpromenad på 1 tim 40 min i det vackra vädret.Får väl hoppas på lika bra väder idag.Veckoshoppingen gav lite småfynd, 3 Gevalia för 69:- på Netto är helt ok fast jag fick 2 för 45:- på Willys förra veckan. 4 styck Pepsi Max 1,5 L för 39,95:- är också ett bra pris.Också på Netto faktiskt. Annars hade jag tänkt köpa Kyckling där med men ångrade mej när jag såg att det var Danskt och dessutom packat i Polen.

Tisdag 1 Dec 2015. Utbildningsresa till Danmark...

Inlagt av ilpo

Skönt. December och marken är,dagen till ära, vit av frost. Idag blir det till att hitta ett nytt damnsugarmunstycke då städningen gick vilt till igår och fästet sprack. Börjar ärligt tro att grejorna dimensioneras för att gå sönder efter ett tag bara för att man ska köpa nytt. Precis som med skrivare.Dom har en mjukvara i sej vilket gör att dom lägger av efter säg 30 000 ex och man måste köpa nytt...Det är lite märkligt att skrivarna är så billiga och patronerna är dyra. Antar dom har lärt sej av Tetra Pak.