Okt 20 2022. Torsdag

Inlagt av ilpo

Jaha…nu rullar vi snart in i den förhatliga månaden November…min minst gillade månad. En enda väntan på december då jul och lucia åtminstone  lättar upp tillvaron lite. Vad har vi i November…halloween…..

Fortfarande utan bil men fungerar faktiskt riktigt bra.Stockholm är väl det stället man ska bo på om man nu väljer att vara utan bil. Här fungerar det i alla fall. Hade aldrig fungerat i Västervik, knappt ens i Västerås…

Imorgon går solen uppe 07:40 och ner 17:24…

Hej  svejs leverpastej…

16 okt 2022 Söndag

Inlagt av ilpo

En riktig regnskur kom förbi på kvällen det t.o.m lite blixtväder, ganska uppfriskande. En trevlig promenad på förmiddagen till ena sonen i Enskede. Putte pinnade på och trivdes i det milda höstvädret. Temperaturen höll sej säkert runt 14 grader. Vid hemkomsten vidtog matlagning och det blev lite kyckling i tryckkokare. 20-25 minuter i kokaren och kycklingen blev fullständigt genom mör.

Ugnstekt potatis och kålrot serveras till detta under veckan tillika med lite tzaziki och inlagda rödbetor.enda nackdelen är ju att det är lite enformigt men det får gå….

Tillverkning a la China....

Inlagt av ilpo

Då vi har provat att äga en dramaten och det har fungerat fint beslöt vi oss för att köpa en bättre. Vi slog till med en Cavalet, dom ska ju vara bra.

 

Snacka om att bli förvånad när man packar upp och upptäcker att den övre bärprofilen inte sitter i nitningen, totalmiss. Dock sitter niten i men dom har struntat i att säkra läget för profilen....

Riktig skitfabrik i Kina som inte har en riktig slutkontroll...hur kan man missa detta?

Ny kamera..

Inlagt av ilpo

Lite antiklimax…beställde en beg Olympus D-M1X…men den visade sej vara i så dåligt skick att jag returnerade den. Sliten med skavmärken, ingen original rem men värst av allt att den saknade vissa kritiska skydd för bl.a på PC synken vilket hade gjort den otroligt känslig för t ex regn.

Lite besviken på Cyberphoto där jag har köpt en hel del och alltid varit nöjd annars. Tur man har 14 dagars returätt….

Då jag är rätt så nöjd med 4/3 systemet och panasonic i synnerhet beställde jag en Panasonic Lumix DC-G100 istället.

Tisdag 4 okt 2022

Inlagt av ilpo

Ännu en gråmulen dag i Farsta strand, fast måste ju säga att det klarnade upp på förmiddagen. Åkte pendeln 06:07 och tur var väl det då trafiken stoppade 06:20…..med medföljande kaos då alla från Nynäshamn blev hänvisade att stiga av vid Farsta strand och ta gröna in till city..snacka om fullt på tunnelbanan….

Bifogar en bild separat hur lämmeltåget såg ut till t-banan vis 08.00 snåret..

’Annars får man vänta på Olympus d-m1x som lär komma under vecka. Förberedd med en beg 45/1,8 zuiko så länge!

Onsdag 27 Juli 2022..Hemester

Inlagt av ilpo

Vi tog en heldag idag och åkte pendeltåget till city från Farsta Strand. Sen promenerade vi upp till Ropsten, fick se lite av Stureplan och dom berömda trakterna. Dock var det lugnt då klockan bara var 12. Som vanligt ville alla gosa med Putte och tyckte han var söt..

Uppe i Ropsten fick vi krångla oss ner till båtplatsen för pendelbåten.Efter lite strul hittade vi den.20 minuters väntan och sen bordade vi den lilla skutan som råkade  heta 80x d.v.s den var en snabbare linje till Nybroplan. Det gick fint och vi fick se lite Av Lidingö och frihamnen.

15 Juli 2022

Inlagt av ilpo

Nya trakter. Flyttat till Farsta strand. En trea på 78 kvm precis bredvid tuben ca 13 meter....Dessutom bara 100 m till pendeltåget, riktigt bra. 2 min med tuben ligger Farsta centrum med all tänkbar service. Ska bli intressant att se hur man trivs.

24 Juni 2022 Midsommar 2022

Inlagt av ilpo

Då var det ny midsommar igen!

Som vanligt föregående år plus ett är lika med 2022!

Snart vänder det igen och dagarna blir kortare och snart lär vi längta till den kyliga hösten igen då det råder klimatvärme redan på 30 grader..

Själva drar vi oss söderut till Farsta strand. Ska bli intressant och se hur det är i södra stockholm när man har varit dryga året i Sumpan.

Förändringar även på bilsidan då vi numera haren Peugeot 4008 men tyvärr diesel..

Det duger inte att vända andra kinden till ....

Inlagt av ilpo

Ser unga människor där det viktigaste i deras vardag mest verkar vara att synas....Inte i bemärkelsen att synas som på 60-80 talet då det gick ut på att ´´synas´´ genom att klä sej annorlunda eller anamma en viss stil typ,raggare,punk sunt eller liknande..

Nej, nu är att ´´synas´´ likställt med sociala medier. Det gäller att sticka ut så mycket som möjligt i jakten på likes och likasinnade. I den hårda konkurrensen på sociala medier räcker det inte längre med konventionella ämnen, nu måste man komma på nya saker för att synas.