maj 2011

Måndag 30 Maj 2011...Avtackning Arbetet och varning för minken.

Inlagt av ilpo

Klockan 14,00 var det kaffe med paj och ostkaka...Det bjöds lite olika pajer. Blåbärspaj,Rabarberpaj,Äppelkaka, vaniljdrömmar samt chokladbitar av olika slag. Huvudnumret var naturligvis Frödinge Ostkaka med sylt och vispgrädde....Förutom Ostkakan verkade Blåbärspajen vara den mest populära....

Jag hade avtackning för mina arbetskamrater i Lönsboda. Efter nästan 5 år är det dax för annat. Att det var Frödinge produkter som fikan bestod av var ingen slump...

Även jag fick motta presenter...

Fredagsfräckis....!

Inlagt av ilpo

Två afrikanska hövdingar, Boli och Buli, satt och diskuterade livets väsentligheter över en spetsad kokosnöt. Efter ett tag, då de kommit in på blommor och bin, frågade Boli:
- Hörrödu Buli, hur kommer det sig egentligen att dina barn är svarta medan mina är vita?
Buli funderade länge, reste sig sedan upp och drog upp bastkjolen så att hela den vitala delen blottades.
- Har du en sån här?
Boli ställde sig på knä och studerade Bulis härlighet mycket ingående.
- Ja, nog har jag en sån alltid! svarade han till sist.
- Är den lika lång? frågade Buli.

Onsdag 25 Maj 2011...Den vandrande Pinnen?? ....

Inlagt av ilpo

Adrelinalinet sprutade. Farten till hindret från noll till maximal på 2 sekunder...Reaktionstid från syn till handling mindre än 0,5 sek...

Vid morgonpromenaden med Micco betraktade  jag lastbilarna i alla olika stadier. Från helt nedsläckta till igångsatta mot dagens mål.Säkert ett 10 tal av dessa , dagens cowboys, stod på olika parkeringsplatser längs vägen. Svenskar,ester, ryssar och danskar...Sovande i sina hytter eller motorerna igångsatta för uppvärmning. Bilen som andra hem? Javisst...

Tisdag 24 Maj 2011...Baguette i regnet.....

Inlagt av ilpo

Regnet strilar ner precis som det ska vara en svensk sommar...får bara hoppas att det emellanåt dyker upp lite sol med..Sådana här dagar är perfekta för en bokläsning i uterummet där man stilla kan lyssan på det sövande ljudet från regndropparna som slår emot kanalplasten på taket..Morgoninventeringen i kylskåpet ger dock på hand att en inköpsrunda måste göras för att fylla på förråden...det lär bli en runda till Lidl och kanske Netto med,,,

Söndag 22 maj 2011..Rabarberpaj med kryddhylla???

Inlagt av ilpo

Så skedde det. 15 år var en lång tid. alldelles för lång för vissa. Lagom långt för andra. För 15 år sedan skrev vi 1996....fanns elbilar?

Dagen till ära gick promenaden till Harasjömåla dock utan Micco. Micco var på en annan runda till Halen.Som vanligt badade han två ggr....bara tre fästingar bortplockade denna helgen..Altandörren är lagad och som middag serverades inkokt oxfile med färska kryddor..

Torsdag 19 Maj 2011..Möbelsnickare med 2'' x 8''.......

Inlagt av ilpo

Hur många kan dom va?  Var minst uppe i 400 stycken nu.Små och stora och lika eländiga allihopa.Grällt lysande som för att reta upp mer?

Morgonpromenaden till busshållplatsen skvallrade om att temperaturen inte kunde ligga många grader ovanför 5 plus...Men sedan värmde solen på och gårdagens väder gjorde att det gamla körsbärsträdet kunde forslas bort. Kring gärdningen av dom nya träden kunde slutföras och barkmullen kunde läggas på.

Tisdag 17 Maj 2011..Brevbäraren ringer alltid 2 ggr,,,,..

Inlagt av ilpo

Den har färdas en lång sträcka. Men fyllt sitt syfte. Var sak har sin plats. Och sin tid. Det enda som behövs är rätt tajming.

Idag var det morgonpromenad som vanligt i c:a 1 timme. Ovanligt kallt på morgonen fortfarande. Brevlådorna har genomgått den största förändringen på 15 år....dom har äntligen grupperats i grupper för att underlätta för brevbäraren...konstigt att det inte har gjorts innan...

Måndag 16 Maj 2011...Äpplen och Körsbär...

Inlagt av ilpo

Hur långt har dom gått egentligen? när man har hittat en så slutar det med flera.Toppen av ett isberg?

Stella och ett träd med tre sorters äppel.nu var dom på plats. Äppel har vi saknat sedan innan och Stella är en ersättning för det gamla körsbärsträdet som jag råkade beskära för hårt förra året....Av bara farten la jag täckbark på syren och jasmine buskarna med. 120:- för 4 säckar som hittat..

Fredax fräckis...

Inlagt av ilpo

Det var 2 finnar som satt vid en poolkant.
Då stoppade den ena finnen ner snorren i vattnet och sa:
- Vattenet är 29 grader varmt!
Varpå den andra stoppade ner sin och svarade:
- Japp och 2m djupt!!!

Fredag 13 Maj 2011...sista arbetsdagen....

Inlagt av ilpo

Så kom fredagen äntligen. Lämnade in kreditkort,nycklar och larmkort. Sista arbetsdagen avklarad. Körde Nytebodavägen hem med motorcyklen fantastisk fin väg men vissa oväntade saker kan ju inträffa. Fick stanna och slå på varningsblinkers och rensa vägen från en tjock grenstam som låg tvärsöver. Inte roligt köra på den med en MC...den låg efter en kurva med så den gick inte att se i tid..

Fredag..o dax för fräckis...

Inlagt av ilpo

En blondin ringer till sin pojkvän och säger:
”Kan du komma över och hjälpa mig. Jag har ett jättepussel. Och jag
kan för mitt liv inte komma på hur jag ska göra.”
Hennes pojkvän frågar: ”Vad ska det bli när det är färdigt då?”
Blondinen säger: ”Enligt bilden på lådan så ska det bli en tupp”
Pojkvännen bestämmer sig för att gå över och hjälpa henne.
Hon släpper in honom och visar honom alla pusselbitarna på bordet.
Han tittar på bitarna en stund.
Sen tittar han på lådan.
Sen säger han:

Tisdag den 3 Maj 2011....Jantelagen...

Inlagt av ilpo

Ingen början utan slut. Den gamla sanningen vederkvickar sej själv ständigt.Jantelagens dominans härskar oinskränkt.Ve den som opponerar sej.Ryggradslösheten sprider sej likt vissna löv i den annalkande försommarvinden.Stoltheten över vad som är rätt och vad som är fel förlorar ständigt anhängare till egoismens karga budskap. Vart tog civilkuraget vägen? Om vi ständigt viker ner oss vart ska samhället som vi bygger för våra barn ta vägen? Vilka värderingar vill vi att våra barn ska leva i ?