juli 2016

Fredag den 29 Juli 2016

Inlagt av ilpo

En cykeltur på 25 km,bäst hittills i alla fall. Men långt kvar till 150 km. Tur att man har nästan ett år på sej...Kom regn på eftermiddagen så då kunde man ta det lugnt.

 

 

 

 

Dagens f: H

Lunch: Kyckling

Dagens tal:54

Tis-Tors 26-28 Juli 2016

Inlagt av ilpo

Slöa semesterdagar. Inga måsten. Rensa lite i rabbaten.Koka lite saft till arvingen av egna bär. laga lite mat. Skönt och avkopplande. Cyklade 16 km i Onsdags och sen 24 km i Torsdags då jag cyklade ut till Gränsö för att titta på yrvakna hojrock deltagare som började vakna i sina solstekta tält. En del hade t.o.m kommit så långt så dom kokade kaffe på sina primuskök. Torrt, varmt, soligt och dammigt.Kan en rockfestival bli bättre? Resningen i garaget fortsätter och en hel del gamla grejor åker nu ut.

 

 

Dagens F:H

Dagens lunch: Kyckling

Måndag den 25 Juli 2016.

Inlagt av ilpo

En måndag på semestern.Blev plötsligt inspirerad till att baka bröd så det fick bli zucchini bröd spetsad med vitlök.Sedan av bara farten så stekte jag kyckling ihop med lök och champinjoner. Fortsatte med grönsaksgratäng gjord på vitkål,blomkål,sallad och riven morot. Det tog några timmar och dagen flöt på.Vattna lite och chilla ute i största allmänhet på soldäcket tog hela dagen och den avslutades med en liten runda med Micco. Inte så lång för att det var varmt. Tuula tog ner han till sjön så han fick bada. Jimmy och jag tog några bilder på Micco när han lekte med sin favoritboll.

Lördag-Söndag den 23-24 juli 2016

Inlagt av ilpo

En helt fantastisk helg med maximal sommarvärme. En cykeltur på Lördag morgon hanns med. Annars var det lungt då värmen var hög. En lagom stressande semestersyssla på kvällen med att bevattna trädgården räckte gott bägge kvällarna.Utemöblerna på soldäcket kommer väl till anvädning nu. Vi får njuta av vädret så länge det varar i nästa vecka kommer det sämre väder. På lördagens kom ett väldigt tråkigt besked om att en av våra Bowlingkamrater hastigt hade gått bort. Väldigt trist.

 

 

 

 

Dagens Frukost: Z bröd och havregrynsgröt.

Fredag den 22 Juli 2016

Inlagt av ilpo

En väldigt varm dag. Tog mej i kragen och cyklade en runda på morgonen, 16 km. Det var perfekt innan hettan slog till.Sedan stekte vi lite fisk till lunch, närmare bestämt fjällröding och aborre. Det var faktiskt väldigt gott.På kvällen var det bevattning av grönsakerna som lider lite nu när det är så varmt. Naturligvis avslutade vi kvällen med lite kortspel ''plump''. Tog en del bilder på Micco men dessa raderades i och med att mina bildprogram var gamla med låg driftstatus. Sonen gjorde en insats på kvällen och daterade upp datorn med lyckat resultat.

 

Torsdag den 21 Juli 2016

Inlagt av ilpo

Idag gjorde vi en fin promenad ner via den gamla lägenheten till strandpromenaden där Micco fick bada och sedan in till centrum. Micco hann bada en gång till vid bår iläggningsplatsen. Sedan åt vi Buffe lunch på Thai Hua i centrum vid gå gatan. En väldigt fin buffe som var populär. Fullt nästan hela tiden vi var där vid lunchtid.Mycket prisvärd för 95:- för allt inkl kaffe och dricka. Deras kycklingsspett rekommenderas!

 

Dagens F: Zucchini bröd

Dagens lunch: Asiatisk buffe

Dagens tal: 118

Zucchini bröd

Inlagt av ilpo
Ingredienser
1 stycken Zucchini c:a 260-290 gram
65 gram Pofiber
1 msk Husk fiber
kryddor
100 gram KESO
170 gram äggvita
40 gram Lättkvarg
1 tsk bakpulver
Tomater. Kärnade och urkramade
Instruktioner
Riv zucchini fint och krama ur vattnet.
Vispa äggvitan till hårt skum
Blanda dom torrra ingredienserna inkl kryddor
Vänd ner keso och lättkvarg i skummet
Blanda ner dom torra ingredienserna i smeten
Lägg i den finrivna zucchininen som urkramad bör ligga på 160-180 gram
Blanda ihop smeten
Lägg ett tunt lager först i en form
gör ett mellanlager av finskurna urkramade tomater
Och avsluta med ett topplager av smeten och tryck ihop allt i formen
Stek i ugn c:a 175 grader i 40-50 minuter. (Tills ytan har en fin brun färg.)
Beskrivning

Ett saftigt och fint bröd som passar om man vill hålla koll på kalorierna. Receptet innehåller c:a 300 kalorier.

Tisdag den 19 Juli 2016. Egen saft!

Inlagt av ilpo

Strålande väder och högsommar.

Idag gick vi en runda till Lysingsbadet och kollade på turistkaoset. just nu är det högsäsong på badet och alla miljonerna ska in till anläggningen. massor av svenska och utländska turister. Inte så konstigt med tanke på att Västervik har 1 miljon besökare.

Måndag 18 Juli 2016.

Inlagt av ilpo

Idag slog vi på stort och gick ner till harrys o åt lunch. Jag tog en kalvfärsburgare a 149:- men den var direkt en besvikelse. Liten till storlek och inte riktigt genomstekt. Snålt med tillbehör. Inte ens en ostskiva....Blir inte fler gånger dår i år i alla fall..Nää Harrys rekommenderar jag inte om man är hungrig.

Vi passade på att gå dit via båtplatsen så Micco fick bada. Sen var han törstig och som tur var fick i alla fall en stor skål med vatten på Harrys. Det var bra i alla fall.

 

Dagens frukost: H

Dagens lunch: Kalvfärsburgare på Harrys

lör-Sön 16-17 Juli 2016.

Inlagt av ilpo

Skönt med helg.Lite matlagning och lite långpromenader.Nu är det semestertider och visfestival i stan. Det fullkomligt kryllar av turister överallt...

 

Helgens frukost: Havregrynsgröt

Lunch:Fisk och kyckling

Dagens tal: 13.

Fredag den 15 Juli 2016.

Inlagt av ilpo

Steg upp 03.30 för att åka till Sth och hjälpa michael med inredning. Som vanligt stannade vi på  köpingebro och åt frukost. kaffet smakar extra bra där klockan 06.00... tog vägen via Sala hem för att plocka upp paket till Jimmy.E4 är ju stängd i sydriktning ändå så det blev inte såå lång omväg...bara 2 timmar typ...

 

 

 

Dagens frukost: Havregrynsgröt.

Dagens lunch: sallad

dagens tal. 40

Torsdag 14 juli 2016.

Inlagt av ilpo

Torsdag. Alltid lika skönt med dagen innan fredag. Torsdagar är städdag och så även denna dag. städade och sedan åkte jag och handlade. Sen gick vi den långa rundan , 10 km , med Micco. Lite trädgårdsarbetet på kvällen...

 

Dagens frukost: havregrynsgröt

dagens lunch: Fiskbullar

Dagens tal: 39

Onsdag den 13 juli 2016

Inlagt av ilpo

Onsdag är sophämtningsdag. Tog ut fel sopor men upptäckte det som tur var i tid och ändrade..vilket I-landsproblem.. packade en hel del paket på garageutförsäljningen som ska iväg på tradera. Sålde 2 stycken batteriladdare..det märkliga var att det var samma person som köpte dom...vad gör man med 2 stycken batteriladdare?

dagens frukost: havregrynsgröt

Dagens Lunch:Kyckling

Dagens tal: 38

Tisdag 12 Juli 2016

Inlagt av ilpo

Vi gick en lite runda i skogen så micco fick bada i Kvännaren som omväxling. Vindstilla i skogen och naturligvis blev man biten diverse djur med stora kliande bulor som resultat...Dom svarta vinbären har blivit mogna så jag plockade dom och gjorde saft på dom. godkänt av äldste arvingen. Likaså med fallfrukten från äppleträdet. Rensade och skar ut dom friska delarna och gjorde saft på dom istället för att slänga dom, helt klart godkänt det med.

Måndag 11 Juli 2016..Stora häckdagen

Inlagt av ilpo

Dagens stora begivenhet..klippa häckarna....Micco gick en lång promenad med Jimmy under tiden jag tog och klippte nästan alla häckar.Har en liten kvar som blommar , den vågade jag inte ta.Tyvärr inte bästa dagen för att klippa häckar. Alldeles för varmt...men dom var så övervuxna så jag blev tvungen att göra det. Skickade iväg ett par gamla batteriladdare som jag sålde på Tradera.Bättre någon får nytta av dom än att jag inte använder dom alls. Sen kan man ju undra varför jag hade två men det var nog ett arv från MC tiden när man hade en del olika batterier...

 

Lör-Söndag 9-10 Juli 2016

Inlagt av ilpo

Promenad bägge dagarna och det blev den långa cykelrunda.Lite slitsamt med 5 stycken sådana på en vecka...fast Micco klagar inte. Han älskar promenader.Dessutom får han ju bada i havet..På lördagen kom Jimmy och jag hade grillat fläskytterfile och korv. Sedan grävde vi upp egna potatis som vi kokade till det. Egen mat smakar bäst...Hade kokat en hel del rabarbersaft från våra egna rabarber och det föll i smaken. Lyckade även plocka ihop en omgång egna jordgubbar som jag kokade saft på vilken faktiskt blev rätt så bra.

Fredag den 8Juli 2016

Inlagt av ilpo

Skönt med fredag igen. Sista arbetsdagen för den äldre arvingen innan semestern sedan kommer han hit på lite semester.Åkte och handlade då jag kom på att jag saknade kött och korv att grilla. Sedan fick jag handla lite mer kompletteringar som saknades efter veckans handlingar. Idag blev det en mellandag med promenaderna. Jag och Micco gick en lite runda på c:a 1 timme.Sedan tog vi det lite lugnt i uterummet och njöt av vädret så gott det gick.

Torsdag 7 Juli 2016 Västerviks kommuns vita tjänstebilar...

Inlagt av ilpo

Som vanligt städdag. Fruktansvärt tråkigt men måste göras. Efter det tog jag och Micco en chans och gick cykelrundan(10 km) och klarade oss innan regnet kom med 2 minuters marginal. Micco badade som vanligt i Gamleby viken. Sedan vände vi hem igen. Det är något magiskt med övergångsställen och bilar. Om man är på väg över så får en del förare uppfattningen att det gäller att gasa på så dom hinner köra innan man stiger ut. Även i vissa fall kör dom och VÄJER till vänster så mycket dom kan bara för att komma förbi trots man redan är ute på övergångsstället.

Onsdag 6 Juli 2016

Inlagt av ilpo

Dagen var lite sämre idag så det blev en mindre runda i skogen med Micco mellan regnskurarna. Sedan åkte vi och handlade veckans mat. Som vanligt massor med feriearbetare i affärerna och turister som handlade. Tyska turister som vred och vände på paketen i sin iver att luska ut innehållet. 08 paret som ska ut i skärgården och högt och ljudligt låter alla få veta det i sitt samtal.

Tisdag 5 Juli 2016 Dom tre damerna

Inlagt av ilpo

Fin dag idag. Efter en seg start på morgonen så tog vi och gick ''cykelpromenaden'' ( 10 km) , som vi kallar den. Micco älskar att gå så han var lätt att övertala. Micco fick som vanligt bada i havet vilket han älskar. Sedan var det lite småplock i trädgården på eftermiddagen.Röjde lite i garaget och försöker kränga lite saker på Tradera. Det blir lätt att man samlar på sej grejor som inte används och dom blir nästan omoderna...Hittade en hel del som åker ut. Två gamla batteriladdare,ett par vadarbyxor,3 överblivna askar med fiskeflugor samt en utrangerad slipmaskin...

Måndagen den 4 Juli 2016.

Inlagt av ilpo

Hann klippa gräsmattan innan regnet kom. Eftersom jag hade sett på väderleken att regnet var på G så gick vi en lång runda redan på förmiddagens jag och micco. Vi hann med 11 km. Sedan en tur till dollarstore för att köpa lite småplock. Hann med en liten tur in på Netto för att handla vatten som börjar ta slut. Var även inne på LIDL för att handla lite bristvaror. Var inne på Biltema för att packtejpen är slut. Kommer att behöva den då jag håller på att sälja alla gamla MC kläder och dom kommer behövas att skickas i slutet på veckan...

 

Dagens tal:29

Fredag 1 Juli 2016

Inlagt av ilpo

Då är vi inne på sommarmånad nummer 2. En dag med växlande molnighet och enstaka regnskurar. Lite komplementshandlade blev det idag och sedan tillbringades dagen med att hjälpa till på kvällens AW med frugans arbetkamrater.

 

Dagens frukost: kaffe

Dagens lunch: Kyckling

Dagens tal: 11