november 2010

Söndag 28 Nov 2010...Och snön den bara faller ner...

Inlagt av ilpo

Dom rörliga är nästan trevligast fast dom finns ju i så många varianter. Förr existerade det inga alls vad jag kan komma ihåg. Antar att det är en sidoimport ifrån väst.

Snön fortsätter att vräka ner.Landskapet ser ut som det brukar fast i Februari. Det är just faktiskt trevligt med snö eftersom det lyser upp bättre.Fast vinden kunde man vara utan.. Snöskottning kunde man inte undvika idag. Flera av familjen deltog med förtjusning i den travliga aktivitet... aven Micco gjorde sitt bästa för att röra till det. Han är väldigt förtjust i snö.

Fredag 26 Nov 2010....Räven raskar?

Inlagt av ilpo

Gnistrande vit. Iskallt påminnande om att skifte har skett. Tidigt. Åtkomst överallt.Lika svalkande som en viss tidpunkt lika irriternade kallt en annan.

Hade mycket på schemat denna fredag vilket innebar bortprioritering av gympan tyvärr men så är det ibland.Jimmy var sjuk hela dagen så vintern har verkligen kommit med influensa och feber.Hade lite känningar själv men just nu har det inskränkt sej till snuva. Får väl hoppas jag slipper det i är men det brukar jag tyvärr inte göra...

 

Onsdag 24 Nov 2010.........Narcissism.....

Inlagt av ilpo

Så otroligt irriterande. Och mitt i utan chans att slippa det. Det monotona malandet verkar inte ge någon effekt alls. Drar mej in i det längsta för att göra nåt åt det.

Narcissism betecknar i modern psykologi en mer eller mindre abnorm böjelse för självbespegling, yttre eller inre - en förälskelse i den egna bilden, den egna personligheten. Narcissism utmärker sig för överdriven känsla av betydelse och överlägsenhet 

Tis-Ons 16-17 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Dom star dar som en del av inredningen. Punkligt prackande sitt mantra. Val tranade ogon valjer sitt offer efter minsta motstandets lag. Icke desto mindre inte utan framgang. Samvetslost girigt tranande efter Euro...

 

 

Mandag 15 Nov 16 200 steg

Inlagt av ilpo

Man forstod likheten. Det gjorde aven dom som var dar. Lika glada som vanligt. Det var bara stavningen som skilde. Ett S istallet for ett C. Men  liknelsen var ju genial. Skyltet var dessutom ganska stor och gick inte att missa bredvid rondellen.

Vi vandrade hela strandpromenaden till Playa Ingles, vidare upp till rondellen innan golfbanan sedan vande vi mot San Augustin igen. Stannade i Playa Ingles busstation och tog bussen till atlantico shoppingcentra.  4,60:- Euro for oss bagge. Dyrare an forra aret, tror det var 3,00 :- da.

Sondag 14 Nov 17 000 steg

Inlagt av ilpo

Fast klockan var 17,00 hade inte halften blivit klara annu. Snirkliga och manga ar dom och alla maste gas igenom. Det ar en prydlig del som behover visa sin basta glans. Forsta intrycket ar det viktigaste..

En ny dag. Idag travade vi till Bahia Feliz och besokte Fritidsresors anlaggning. Sedan bar det av till San Augustin och kopcentrumet dar vi at lunch. 8,50 Euro for lunchen inkl dricka, totalt 17 euro alltsa. Sedan blev det  ol och irish coffe vid stubbbaren. En bok hanns med pa kvallen med ett glas vin. Jobbigt med semester.....

Onsdag 10 Nov Resan

Inlagt av ilpo

Den fanns dar hela tiden.  I dagens borjan syntes han inte. Holl sej lagt och undan.

 

Upp 03.00.  Framme pa Kastrup  05,00. Transferbuss till terminalen. Incheckning och Dansk smorrebrod i terminalbaren.  07.10 lyfte flyget.  10 .00 landade vi i Barcelona.  Innan Avgang  11,10 en liten ol och en spansk baguett sedan vidare  mot Las Palmas. Landade och taxi vidare. 14,30 var vi framme vid hotellet i Puerto Rico och Marina Suites.

Torsdag 11 okt..Puerto Rico.

Inlagt av ilpo

Han tittade pa oss. Van att ta hand om sej sjalv, Gjorde han inte det blev hans liv kort. At det som fanns for dagen. Litade pa valvilja. Empati. En bristvara i dagens samhalle dar alla bara skor sej sjalva, 

 

18 500 steg. Trappor upp. Trappor ner. Man kan inte anklaga Puerto Rico for att ligga pa en slatt. Trots litenheten lyckades vi skrap ihop 18 500 steg andra dagen i byn. Men synd att klaga 27 grader varmt och solen staende hogt pa himmelen...njut av ogonblicket dar du ar.....

8 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Som vanligt överrumplande. Tagen på sängen. Tog 12 minuter extra som jag inte hade tänkt på. Men det är ju tid nu. Var sak har sin tid.

 

Vardag igen. Fast kortvecka typ mini denna gången. Var hemma vid middag för att ta hand om Micco lite. Lämnade SEAT:en för att fixa en trasig bakrutevärmare. Hoppas få den imorgon. Sedan ska extraljus och värmare på, men får fixas om ett par veckor. Gjympapass på kvällen som vanligt med Linda. Alltid skönt att ta ut sej lite.

Söndag 7 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Det var bara en tidsfråga. Nu var tiden mogen. Sedan länge.Vi hade gått på övertid en bra stund nu. Men allt har ett slut och den var väntad. Ensamhetens krassa verklighet närmade sej med stormsteg

Lördag 6 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Dragande på vagnen. Långsamt tempo. Spanande ögon. Två och två. Kromen från vagnen blänkte. Fullutrustade för sina uppdrag. Utan dom ett inferno utan like. Föga glamoröst men helt klart uppskattat.

 

Fredag 5 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Formen. Den klassika. Utprovad under 1000-tals år. Vacker men samtidigt så dyster.Men när tidvattnet är som lägst vänder det. Cirkel utan slut. Allt har en början och därmed ett slut. Slutet är starten till början.

.Semesterdag. En hel del som skulle avverkas under dagen. Det mest akuta fick vi i alla fall gjort, köpa bil. Efter 8 olika bilaffärer från Kristianstad till Pukavik hittade vi äntligen en bil där Jimmy fick plats. Konstigt nog blev det en Seat Leon, en outsider men det är ok. Modell 2007.

Om Dumhet

Inlagt av ilpo

Intelligens är världens enda demokratiska resurs.Alla anser sej ha fått tillräckligt.

Micco i Växjö.

Inlagt av ilpo

Så har vi avverkat ännu en utställning. Denna gången i Växjö. Tyvärr hade Micco fällt bort i stort sätt hela sin underbara päls ifrån i somras..så det blev inget pris denna gång. Men han fick i alla fall 1:or. Det får vi vara nöjd med med tanke på omständigheterna. Omdöme:

Utmärkt huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra ögon och öron. Utmärkt hals. Är något lång i ryggen. Bra kropp. Normala vinklar. Utmärkt pälskvalite men underullen har ännu ej kommit.  Rör sej med mycket bra steg.

Torsdag 4 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Felplacerad. Ur led är vadå? Sammanhanget matchade inte alls. Ungefär som att ha jordgubbar till lutfisk tänkte jag. Men vackert var det i alla fall. Den gav riktigt positiv energi och optimism. Man kan bli glad för ganska lite om man vill.

Onsdag 3 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Det stilla ögonblicket fanns där. Hur många går inte omkring och missar det? Hur mycket behövs det? Det eviga jagande efter någon ny exstensiell tillfreställelse eller substitut? Substitut för vadå? En kompensation för krossade och misslyckade livsvisioner framlagda i orealistiska drömmar?  

 

Tisdag 2 Nov 2010

Inlagt av ilpo

Alternativet. Det är tröskeln som måste överbryggas. Bekvämlighetens tröskel. Trygghetens varma famn som man ska lämna för att kasta sej ut i det okända. Det som skrämmer. Och lockar samtidigt likt en nyfiken liten valp som nosar på allt. Alternativet.

 

Om Vishet

Inlagt av ilpo

Många kloka ord sägs på skämt men det är inget mot de dumheter som sägs på fullt allvar.

Måndag 1 Nov 2010.

Inlagt av ilpo

Den var inte riktigt hemmastadd. Hörde egentligen hemma tidigare. Men av någon anledning befann han sej här nu och det var bara att gilla läget. Å andra sidan brukade det vara uppskattat att han gjorde besök

 

Så var det måndag igen. Tog bussen hem idag och fick en trevlig promenad hem från lite längre än den ordinarie busshållplatsen på torget eftersom busschaffisen satt o tänkte på annat o stannade inte vid Gamla torg..Sak samma. Fick lite längre motion..