mars 2010

Citatet

Inlagt av ilpo

Jag har gett order om att jag ska väckas vilken tid på dygnet som helst om det gäller rikets säkerhet.Även om jag sitter i regeringsmöte.

TOA - 22

Inlagt av ilpo

Det otroliga slöseriet med toabesök på arbetstid måste stävjas. För att underlätta effektiv toalett utnyttjande kommer följande standard att införas in dom flesta större företagen,

Självkänsla och Självförtroende= Självtillit

Inlagt av ilpo

Min syn på:

Självkänsla.
Uppskattning för den du är.
Självförtroende.
Uppskattning för vad du presterar.

Detta leder till Självtillit som i sin tur leder till ökade möjligheter att gå vidare med utvidgningen av utvecklingscirklen. För att komma vidare med gruppers eller individers bidrag till organisationens utvecklinge borde det vara självklart att se:

Räkan...

Inlagt av ilpo

har hjärtat i huvudet.Fast det är kanske inte mer onormalt än att en del har huvudet under armen....

Citatet

Inlagt av ilpo

Vi erkänner små fel endast för att göra klart att vi inte har några stora.

Francois de La Rochefoucauld

Citatet

Inlagt av ilpo

De flesta människor vet inte vad de gör och många av dem är ganska bra på det.

George Carlin

Mystisk frukost

Inlagt av ilpo

Familjen Lindberg åt ägg till frukost varje morgon,trots att de inte hade några höns.De fick inte äggen.De stal dom inte,köpte eller lånade äggen. Hur lyckades dom ända äta ägg varje morgon?

Ön i sjön

Inlagt av ilpo

Tänk dej att du står på en strand brevid ett träd. I sjön framför dej ligger en rund sjö som är exakt 300 m i diameter.Mitt i sjön ligger en ö,och på ön står ett träd. Du vill gärna ut till ön men kan inte simma.Däremot har du ett rep som är lite längre än 300 m. Hur gör du?

Äppelkorgen

Inlagt av ilpo

Antalet äpplen som läggs i en korg fördubblas varje minut.Efter en timme är korgen full. När var korgen halvfull?

Busschaffören..

Inlagt av ilpo

Tänk dej att du är en busschafför.Nu ska du köra en sträcka med 4 hållplatser.När du startar finns det 8 personer i bussen. Vid hållplats 1 stiger 4 på och 3 kliver av.Vid hållplats 2 kliver 2 på och 4 kliver av. Vid hållplats 3 kliver 5 på och 1 kliver på. slutligen vid hållplats 4 kliver 3 passagerare på och 2 kliver av, Hur gammal är busschaffören?

Mordstatistik

Inlagt av ilpo

Antalet oupptäckta mord steg från 7,2% år 1998 till 8,5% år 2003,alltså med 1,3% på fem år.Vad är fel i den statistiken?

Kaffe med mjölk

Inlagt av ilpo

Tänk dej att du har en full kopp kaffe. Drick upp en sjättedel,fyll på med mjölk så koppen blir full igen. Drick en tredjedel,Fyll på igen ända upp. Drick hälften,Full upp koppen till full igen. Drick upp allihop.

Har du druckit mest kaffe eller mjölk när koppen är tom?