december 2017

Dagens Citat

Inlagt av ilpo

All vatten i världen kan inte sänka ett skepp såvida det inte kommer in i skeppet. All negativitet kan inte sänka en person såvida det inte kommer in i huvudet.

Julafton den 24 December 2017

Inlagt av ilpo

Tiden går snabbare och snabbare ju  äldre man blir och nu är det julafton igen. Den stora helgen som på något sätt symboliserar att mörkret har vänt. Tid för lite reflektion och lugn. Nu är ju det kanske inte det lättaste med lugn, inte för mej i alla fall då jag tycker att den utveckling som har varit i landet sedan 2014 mer eller mindre har gått i fel riktning. har fått en bredare syn på migrationsfrågorna men tyvärr samtidigt ökad insikt i hur illa dom sköts på högsta nivå. Den Svenska modellen har fått sej en riktig törn.

Dagens Citat

Inlagt av ilpo

Du kommer att gå genom tuffa tider – sådant är livet. Men jag säger, ‘Ingenting sker mot dig, det sker för dig’. Se det positiva i saker och ting.

Torsdag den 21 December 2017. Utländsk Sverigesyn och vart tog Traniee jobben vägen?

Inlagt av ilpo

Diskussionen om våldtäkter och dess konsekvenser för våldtäktmän respektive offer svallar ju högt idag. Politikerna värjer sej och svamlar om att ANTALET våldtäkter som klaras upp stiger, nu senast i Aktuellt (20/12-17) av självaste Stefan Löven. Att sedan marginalisera att procentandelen sjunker ökat ju inte förtroendet precis hos väljarna. Förresten vem skriver dom här talen till Löven? Verkar ju inte vara speciellt höga krav på dom posternai alla fall. Varför överhuvudettaget nämna att antale uppklarade fall stiger? Vad är intressant med det? Faktum är att FÄRRE våldtäkter klaras upp.

Måndag 18 december 2017

Inlagt av ilpo

Idag går solen upp klockan 08,59 och ner klockan.14,51 inte mycket till dag alltså. Men snart är det midvinter och det vänder igen. Tillbaks i Sverige efteren vecka på Gran Canaria. Denna gång var vi i Playa Ingles och Los Arcos. Vi gjorde även en utflykt till Puerto Rico. Vädret var faktiskt lite bättre där, något att fundera på..

Dagens Citat

Inlagt av ilpo

Jag är ju ganska gammal och behöver tid att tänka. Så jag har den här framtoningen för att ge mig själv mer tid. Men det är spelat. I själva verket är jag en ytterst livaktig liten krabat.

Torsdag 7 Dec 2017 KM

Inlagt av ilpo

Länge sedan man spelade KM men nu har man avverkat del 1 i KM:et. Spel på hemma bana gav 1482 på 8 serier vilket är 185 i snitt. Man får vara nöjd. Speciellt med tanke på att jag droppade i tre serier med 145,159 och 167. Å andra sidan hade jag tre serier över 200 så det jämnade ut sej. En kul grej var att en bit in i spelet drog brandlarmet igång och vi fick utrymma hallen. Det visade sej vara ett falsklarm när brandkåren kom dit och undersökte det....fast jag fick aldrig veta orsaken.

Onsdag 6 Dec 2017..Cirklen är sluten

Inlagt av ilpo

Körde och tankade bilen idag vid tanka på Viksäng. Minns i slutet på 80-talet då jag blev erbjuden jobb i Västerås som verktygskonstruktör vid ABB. Dom fixade lgh just i Viksäng men av olika anledningar blev det inget och nu nästa 30 år sedan är man här igen...cirklen är rund som någon sa. På Fredag är det dags att lyfta från Arlanda mot holmarna. Flyget går 07,35 och Jimmy tar hand om Micco under veckan som vi är borta. Bilen tankad och parkering beställd på flygets bilparkering, Arlanda stad. Ska bli skönt. Los Arcos Playa Ingles denna gång.