december 2016

Solen

Inlagt av ilpo

 Solen går upp 08,34 och ner 15,14. Dagen är 6 timmar och 40 minuter lång (28%)

 

Dagen har blivit 3 minuter längre sedan midvinterdagen. ...

23 dec 2016 nytt däck Goldwingen

Inlagt av ilpo

Då var det dags att ta itu med framdäcket på vingen. Plockade ner den och upptäckte att vänster bromsok satt med helt lösa bultar!......kanske tur man inte kunde bromsa med den när man körde ner från Sundsvall....jag kunde ta ut skruvarna med handkraft..i gengäld satt skruvarna på Höger sida så j-a hårt att jag fick ta en 40 cm förlängare för att ta loss dom....kollade hjullagerna och mycket riktigt var dom slut som jag misstänkte.

Ny handlingskrafig resurs framskakad för bekämpande av våldsbejakande extremism...eller?

Inlagt av ilpo

Läste att vi nu får en handlingskraftig resurs mot våldbejakande extremism.. Anna Carlstedt..Vem är det undrade jag...kolla lite.
Man börjar ju undra vilka kompetenser som egentligen behövs för jobbet, men framför allt hur tusen gör dom utvärderingar på lämpligheten till posten?....jag menar..författare till böckerna:

Nostradamus; Carlstedt Anna,Stolpe Jan(2008). Profetior:anno 1555.

Carlstedt, Anna; Cullhed Anders(2010).Poeter och profeter: från Platon till Mare Kandre.

Solen

Inlagt av ilpo

Gick idag upp klockan 08,32 här i Västervik. Den behagade gå ner redan 15,09. På en vecka har dagen blivit 4 minuter kortare...Dagen var 6 timmar och 37 minuter lång ( 28% av dygnet)

Sedan midsommar har dagen blivit 11 timmar och 36 minuter kortare...

 

Och imorgon den 21  December har vi årets kortaste dag....

Godnatt!

Tisdagen den 20 Dec 2016 Dags för nytt framdäck på Vingen..

Inlagt av ilpo

Jaha, då börjar jagandet efter ett nytt framdäck till Guldvingen. Sitter ett Dunlop K177 bak och det satt ett K 177  130/70 - 18 63 H fram. Det brukar vara ett rätt så bra däck men även Bridgestone 701 funkar ju fint...priserna varierar som vanligt 1321:- till 1865:-..lönar sej alltid att fråga runt. Nu väntar jag bara på den sista ska komma in med priser innan jag beställer. Än så länge lär ledande budet 1434:- med hänsyn till avstånd. Då är det bara till att åka till Gamleby. Men jag ska höra med två firmor i stan imorgon så får vi se...

Söndag 18 Dec 2016 Midvintern närmar sej

Inlagt av ilpo

Trist tid men snart vänder det. Mörkret dominerar stort nu.Nen tillvaron lystes upp av att Michael kom på blixtvisit. En 48 timmars visit inklusive en tur ner till Näsum och Olofström. Då förbindelserna är så erbarmligt dåliga och långsamma fick han hoppa av i Norrköping så hämtade vi honom iställer. 1,30 med tåg från Sth och 1,30 med bilen till Västervik. Ska man ta dom allmänna kommunikationerna så tvingas man åka via Linköping och en resetid inkl byte på 5-6 timmar. Helsnurrigt.