augusti 2016

Tis-Onsdag 30-31 Aug 2016 Guldvinge renovering Bromsar.

Inlagt av ilpo

Tisdag och bowlingträning. Fick spela själv och lyckades avverka 8 serier på slagningen 1498. Helt ok. Rev lite på Vingen igen och fick faktiskt dit huvudbromscylindern. Slangarna har kommit men det verkar som en är fel av dom. Tack och lov inte den till bakcylinder utan till den singelskivan som manöveras av handbromsen så jag kan fortsätta att montera bakbromsen. Fick dit slangarna men det gamla rörets ena nippel hade gängskador så jag vågade inte använda den.

30 Aug 2016 Måndag och start på ny kurs.

Inlagt av ilpo

Så börjar en ny vecka.Måndagen var vädermässigt rent bedrövlig. Regn mest hela dagen så jag var ute i garaget en hel del.Nu har slangdelarna kommit från England så det blir till att börja pyssla ihop bromsarna igen.Dock saknar jag en slang till frambromsen men den går att byta i efterhand om det är så. Höger skiva funderar jag på att byta i vinter så jag har börjat jaga en ny eller beg skiva för att ersätta den.Som jag misstänkte var alla högtalare slut. Dom bakre var ju inte ens inkopplade och när man rev loss dom så var dom , mycket riktigt, spruckna.

Fre-Sön 26-28 Aug 2016..Guldvingen renovering pågår...

Inlagt av ilpo

Fredagen och Lördagen bjöd på strålande väder. Riktig sensommarvärme. var i garaget och fortsatte jobbet på vingen. Gjorde en hel del elkopplingar. Funderar på att riva bort hela originalradion och ersätta den med nytt.Ljudet dom hade på slutet av 80-talet är väl sådår... såg en del fina tips på ett forum i USA där några hade byggt om sina radiokonsoler med moderna grejor. Intressant. Kopplade om sidoväskor och toppboxens sidoljus till separat brytare.

Ons-Tors 24-25 Aug 2016.

Inlagt av ilpo

Städdag som vanligt  då det är torsdag. Fantastiskt vackert väder gjorde att jag gick en liten runda med micco sedan passade vi på att handla. Tankade bilen också då diesel låg på drygt 12,50;- litern. Tog en runda ner till hallen och slog 4 serier, helt ok med 727.

var ute i garaget och rev på vingen. Var tvungen att riva hela fronten för att komma åt byte av bromsslang...

 

Mån-Tis 22-23 Aug 2016 Stockholm tur och retur

Inlagt av ilpo

Tidig avfärd på Måndagen till Michael i Stockholm. Vi åkte upp för att bjuda Michael och hans flickvän på Lunch. Som vanligt gjordes ett fikastopp på vägen och omigen fick man erfara att priserna på fika längs E4:an inte är billigt. 50:- för en enkel bovetemacka....som standard kostar kaffet 18-25:- beroende på storlek.  Blir väl till att börja fundera på att ta med egna mackor i fortsättningen och köpa kaffet bara..Annars gick det bra.

Fre-Sön den 19-21 Aug 2016

Inlagt av ilpo

På fredagen unnade vi oss en utelunch efter att vi hade kört ner Michael till resecentrum för hans färd hem till Stockholm.Han tog 10,50 bussen (Swebuss) som beräknades vara i Sth 15,00. Vi åt lunch i Bowlinghallen.jag har fått smak för fisk så jag åt Ugnsgratinerad Sej, riktigt gott faktiskt. Fredagskvällen var det bowlingträning och naturligvis låg 37 fots allsvenska på...gick väl sådär..509 på 3...

Torsdag 18 Augusti 2016

Inlagt av ilpo

Tja,,vad säger man? En väldigt typisk höstdag med 13 grader och regn hela dagen....Gick ner och bowlade och hade mycket svårt med den lagda profilen som ett  ett tag visade sej vara den nya allsvenskan..37 fot...mycket speciell. Lär bli fler som jag som kommer att klia sej i huvudet och fundera på hur dom ska spela. Spelade 8 serier och i sista tror jag att jag hittade en linje. Ska bli kul att testa den på Fredag. Michael har varit här och som vanligt är det alltid roligt när någon av arvingarna gästar oss. Han introducerade mej till en spännande mellanmål..ProPud tror jag den heter.

Måndag 15 Aug 2016 Vardag igen

Inlagt av ilpo

Då var vardagen här igen. Upp och skjutsa Tuula till jobbet då det regnade...sedan var det Havregrynsgröt och en kopp kaffe till frukost. Fick ett ryck och gick in i garaget , då vädret inte var bra ännu , och tog isär bromscylindern och satte i dom nya delarna. flöt på bra och nu är den renoverad. Nu väntar vi på dom beställda bromsslangarna från England så man kan byta ut alla rör och slangar med när det ändå är nere...

Söndag 14 Aug 2016

Inlagt av ilpo

Idag var det matlagningsdag då arbetsveckorna startar igen. En runda med Micco innan vi satte igång med matlagningen. På schemat stod det Stekt fisk och fisksoppa. Fisksoppan gjordes av torsk och räkor och blev faktiskt god. Då vädret var av  det småkyligare slaget känns soppa inte helt fel...Sedan stekte jag lök och svamp, det är en fin kombo.

 

Dagens tal: 70.

Fredag 12 Aug 2016 Goldwing 1989

Inlagt av ilpo

Blev glad över att renoveringssatsen till huvudbromscylindern har kommit. Var ett problem att få tag på den. Nu ska det bli spännande att se hur renoveringen av bromscylinder ska gå. Slangarna var i tvivelaktigt skick så jag beställde nya från England. Hoppas dom kommer nästa vecka. blir spännande att se hur mycket det kommer att att landa på tidsmässigt att få vingen i skick igen.

Målet är att få den i skick att åka på Vikingaträffen nästa år.

Tis-Onsdag 9-10 Aug

Inlagt av ilpo

Dagarna flyter iväg på Tuulas sista semestervecka. Tisdagen var ok vädermässigt men Onsdagen var en riktig höstrusk dag. Kalla vindar och molnigt. Vi gick promenader med Micco varje dag. Vi strosade i city och kollade in turistlivet. än så länge finns en del utländska turister kvar men dom svenska har i stort lämnat. Märks tydligt i resturangerna där man har återgått till vardagen och börjat med lunchservering.

Sön-Mån 7-8 Aug 2016

Inlagt av ilpo

På Söndagen tog vi en lång promenad till Lysingsbadet och Micco badade samtidigt passade vi på och tittade på alla husbilar och fina husvagnar. Mycket pengar i omlopp där..kanske man skulle satsa på en vecka i en stuga nästa år? Det märks att turisterna har minskat markant, det är mycket mindre beläggning på lysingsbadet nu.Sedan gick i sakta mak hem igen. På måndagen strosade vi i stan och bestämde oss för att äta på Harrys, mest på grund av att regnet som öste ner inte inbjöd till byte av resturang. jag tog en lax med potatatis och Tuula tog en kalvfärsburgare.

Lördag 6 Augusti 2016

Inlagt av ilpo

Idag gick vi en runda ner till havet så micco fick bada, sedan gick vi en runda i stan och satte oss på Harrys och tog ett glas rose. Bredvid oss satt ett par i medelåldern. Han beställde in en stor stark och en whisky, hon kaffe. Efter ett tag beställde han in en absolut. Sedan drog han dom på 15 minuter och efter det kunde han inte resa sej..han hade semester...personal fick komma och leda ut han...men det var klart klockan var ju redan 14,00...

trevligt att titta på alla turister som strosade i stan

Tors-Fre 4-5 Aug 2016

Inlagt av ilpo

Dagarna rullar på och på Torsdagen gick vi cykelrunda (10km) med Micco och på Fredagen gick vi en lika lång runda och rundade av med att titta lite i stan på alla aktiviteter som är igång. Det är innebandy utomhus på hamnplan och massor med turister som vanligt. Hyllorna på Systembolaget är ständigt halvfulla då dom dräneras hårt av semesterfirare. Tog en cykeltur på fredagen på 16,7 km tidigt genom stan o kollade på uppstarten av alla köpstånd.

Tis-Ons 2-3 Aug 2016 tajt tidplan....

Inlagt av ilpo

Tisdagen och Onsdagen blev dagar med en tät tidplan. Upp tidigt och packa Jimmy bil för färd upp till Sala. In på Coop på vägen upp för att hämta ut det nya simkortet. Så klart hade postnord slarvat bort kuveret och skickat det fel dessutom.. iväg till Linköping för att köpa en MC jacka då dom gamla har blivit alldeles för stora och såldes på Tradera. Vidare upp till Sala och en snabb sallad hos Jimmy innan jag monterade upp en rullgardin i hans lägenhet istället för upptejpade sopsäckar (!).

Måndag den 1 Aug 2016..Den sedan länge undanstoppade kompressorn

Inlagt av ilpo

Idag var det tidig uppgång, redan klockan 04,30 fick 24rental ett besök där jag hade bokat ett släp för att hämta hem min verkstadskompressor som är det sista av flyttlasset från Olofström Av olika anledningar har jag inte prioriterat transporten av den förrän nu. Har dessutom beställt montering av ett 380 V uttag då den går på 3 fas....En rejäl pjäs på 540 liter/min. Jimmy var med och det behövdes verkligen då det krävdes 2 man för att få upp den på släpet.Men första anhalt på besöket var svärföräldrarna i Näsum.

Lör-Sön 30-31 Juli 2016

Inlagt av ilpo

En avkopplande helg.På Söndagen tog vi en lång promenad med Micco, 10 km. Som vanligt vattnade vi tomaterna trots regn på Lördagen. Nu börjar det komma tomater och dom är väldigt goda....Lite kortspel med Jimmy på kvällen förgyllde tillvaron...

 

 

Dagens F: H

Dagens l: Kyckling

Dagens tal.56