januari 2016

Fredagsmys

Inlagt av ilpo

En man går fram till en storbystad blond snygging på ett varuhus. Ursäkta jag har tappat bort min fru.

Har Du lust att prata lite med mig?

Hon tittar förvånat på mannen och svarar nyfiket.

Varför det?

Joo, varje gång jag pratar med någon snygging med tuttar i Din klass, så hoppar kärringen fram från igenstans...


En veterinär var på besök hos en bonde.

För att skoja lite buktalade han så att det lät som om djuren svarade på hans frågor

Hos kossan blev dialogen

Vad är det bästa du vet?

När tjuren kommer på besök

Torsdag 28 Jan 2016 Den legitimerade laglösheten.

Inlagt av ilpo

Småkriminaliteten växer. Tyvärr vet inte den vänstra handen vad den högra vill. Ett tydligt exempel på detta är att migrationsverket så lättvindligt släpper igen ungdomar/män med fel åldrar (för låga) . Detta utnyttjas givetvis av den lilla procent som vill missbruka detta. Begå brott och visa papper på att man är under 18 och i vissa fall under 15 gör rättsystemet tandlöst.

Onsdag 27 Jan 2016...Rikspolischef som tycker synd om mördare

Inlagt av ilpo

Då kom ''värmen'' tillbaks, i alla fall känns det som det plus 8 grader. Polisen är hårt belastad med kod 291.Koden som signalerar att händelsen ska inte rapporteras utåt i största möjliga mån. Men nu börjar det bli så mycket så det går inte att dölja allt längre. Den ena incident efter den andra läcker ut..Vanliga brott och vanliga människor prioriteras ner till förmån för kod 291.Läste om en dansk kvinna som innehar pepparspray då hon inte vågar gå ut utan det längre.

Fredagsmys

Inlagt av ilpo

Det var fältövning för kavalleriregimentet. Överstens dotter hade tjatat sig till att få följa med ut på sin egen häst. Det var en varm sommardag så översten gav tillstånd till att mannarna skulle få bada. Medan mannarna nakna gick ner i älven satt översten och dottern på sina hästar på lite avstånd. Dottern bad att få låna fadern kikare. Lite generad gav översten henne kikaren.
Dottern råkar dock vända kikaren bak och fram.
- Så små dom är, utbrister dottern när hon tittar i den bakvända kikaren.
- Ja, hmr, det är nog för att det är så kallt i vattnet, svarar översten...

Torsdag 21 jan 2016....Vardag igen..

Inlagt av ilpo

Jaha då var det vardag igen med politiska skandaler och maktspel. Ministrar som tjänar 20 miljoner men som inte vill köpa lägenhet utan vill ha gratis, inte en gång utan redan andra gången dessutom...medans vanligt folk blir tvungen att skuldsätta sej för livet för att bo . Sedan pratar dom om solidaritet...Det är lätt att vara solidarisk när man tjänar så mycket pengar.

Onsdag 20 jan 2015..tillbaks till kylan...

Inlagt av ilpo

Ja då var man tillbaks i kylen.....50 graders skillnad när vi körde över Växjö hem natten mot Måndag men en vecka i Gran Canaria gjorde gott....24-30 grader varmt då varma calimavindar från Afrika gjorde klimatet behagligt på holmarna.God mat ,trevliga grannar och vakert väder gjorde ett välkommet avbrott i den så annars trista kylan i Januari. 120 000 steg hann vi med innan fötterna sa stopp och det blev vila dom två sista dagarna. Slapping vid polen och läsa en bok...

 

Söndag 3 Jan 2016. Mot ljusare tider..

Inlagt av ilpo

Då har man lämnat av den ena arvingen till tåget som via Linköping går till Sala. 12.03-16,54....

Har förmånen att ha den andra arvingen hemma till Tisdag då han återvänder till läkarstudierna i Stockholm...

Solen visade sin bästa sida i dag och det var en riktigt fin vinterdag. Känns bra att dagen också blir längre nu. Vi gick en runda med Micco på 120 minuter idag...skönt..