mars 2011

Onsdag 30 Mars 2011.....Analoga bilder,,??

Inlagt av ilpo

Väntans tider. Den kommer nog snart. Och med den den fulländade cirkelen.Men nu stel o död. Väntande. Men snart så kommer det....Utslagningen och prakten...

 

Mittveckan var så till enda och början på helgen skymtar i horisonten.Trots allt håller senvintern taget och vägrar ge efter men vi får väl se till helgen då förändringens vind kanske kan blåsa in lite varmare vindar..Att ta fram MC:n för dagsturer är ännu inte så lockande...förhoppningsvis blir det MC väder längre fram.Inte ens gräsmattan har tagit fart ännu.

Vecka 12 2011...Micco i storform..

Inlagt av ilpo

Märks att våren är på väg då tiden för dagsnoteringar minskar...Den historiska uterumsstäddagen är nu avverkad vilket avviserar att vintern är slut..

Grill premiären är avklarad med grillning av ryggbiff och korv.Fast det var nog sista gången jag grillade Krako korv eller vad det hette...inte så gott...fast ryggbiffen var kanon. Helgmiddagen bestod annars av Gulasch. Den var en höjdare. Ryggbiff,röd paprika,lök,vitlök,tomat,potatis,cayennepeppar,svartpeppar,kummin samt oxbuljong....mmmm 8 liter blev det..

Onsdag 23 Mars.....Resan.....

Inlagt av ilpo

Brottstycken fladdrade förbi som sönderslitna trasor i ljudrummet. Adresserade till den som stod i dess väg.Meningslöst pladder blandat med intentioner.Plastmuggarna med ljummet kaffe från termosen.Delicato bullen bredvid. Sönderlästa dagstidningar trummande dagens sensationer. Det rytmiska blandat med det slumpmässiga.Den centrala gången från början till slut.Förnuftets försök att bringa ordning. Numrerad.Tilldelad.Vända till, vända från.

 

Om tro

Inlagt av ilpo

Det har sina sidor att vara kyrkoherde när man tappar sin tro 10 år innan pensioneringen.

......Noteringar..........

Inlagt av ilpo

Tillbaks till utgångspunkten. Resans start och slut. Som sträckta molnstrimlor vilande mot himlavalvet. Den blå färgens kontrast, klart lysande vid den vita sidan.

Vattnet. Forsande eller i oceanen.Rogivande.Visar resans start eller resans slut.Under eller över ytan.Fram eller bak. Is som smälter.....

Rummets form.Formen på rummet.Tidens betydelselöshet.

Ett vitt slut som blir gult. Gult som blir vitt.

Sten.Det yttersta där början sker.

 

Livet

Inlagt av ilpo

Det är dom flyktiga mötena med människor som skapar allt och intet.

Lördag 19 Mars 2010......Hundutställning

Inlagt av ilpo

Dom såg malplacerade ut.Säkert inte från detta året ens. Funktionen var inte lätt att lista ut innan användandet.

 

Micco deltog i den Internationella utställningen i Malmö idag.Det var hård konkurrens och Micco lyckades inte ta den åtråvärda Certifikatet utan det gick till en Dansk Champion som i och med detta blev även Svensk mästare.

Micco fick dog betyget '' Excellent'' vilket betyder att han fick i alla fall vara med om att tävla om  bästa hane och certifikat då han var godkänd med högsta kvalite. Hans omdöme:

Fredag 18 Mars 2010....Klädkod.....

Inlagt av ilpo

Fredag igen och denna gång en spännande tävling på kreativum i Karlshamn för unga forskare.Äldste arvingen Jimmy deltog med sitt egenutvecklade programeringsspråk för spel på Internet. Han vann i klassen konstruktion och får åka till Stockholm 4-8 April, det blir till att köpa kostym då det är klädkod på avslutningsittningen...

Fredaxs fräckis!

Inlagt av ilpo

En amerikansk turist hade nyligen varit i Kina, där han levt väldigt promiskuöst, utan att använda kondom. Då han varit hemma i USA en vecka, vaknar han en morgon med gröna och lilaf läckar över hela sin penis. Förskräckt går han genast till sin läkare. Läkaren, som aldrig sett något liknande förut, tar flera prover och instruerar mannen att återkomma efter ett par dagar för provresultaten. Då mannen ett par dagar senare återvänder, säger läkaren:
-Jag har tyvärr dåliga nyheter. Du lider av Mongolisk VD, det är enväldigt ovanlig sjukdom som är nästan helt okänd här.

lör-Sön 12-13 Mars 2010...Nässjö Steg 2....

Inlagt av ilpo

Rester av en svunnen tid. En epok som aldrig återvänder. Ett monument på uppgång och fall. Där allt kretsade kring en. När den slog igen dog det andra.

 

 

Helgen flög förbi i ett rasande tempo. Klockan 09,30 började det i Nässjö bowlinghall. Sista passet i steg 2 utbildningen för distriktinstruktörer. En intensiv helg med två fullmatade dagar som avslutades med examen med adepter på banan....

Fredagsfräckis II

Inlagt av ilpo

En kväll tog en flicka med sin pojkvän hem. Precis när de ska pussa varandra god natt vid ytterdörren börjar killen känna sig lite småpilsk.
Med en stor portion självförtroende lutar han sin hand mot ytterväggen och, leende, säger han till henne:

"Älskling, kan du ge mig en avsugning?
Skräckslagen svarar hon: "Är du galen? Mina föräldrar skulle märka det."
Han: "Äh, kom igen nu. Vem skulle komma på oss så här sent på kvällen?"
Hon: "Nej, snälla. Kan du föreställa dig om vi skulle åka dit?"

Dax för Fredagsfräckis!

Inlagt av ilpo

En karl gick till läkaren och klagade över för tidig utlösning.
Läkarens gav honom råd:
- När du närmar dig utlösning försök skrämma dig själv!
Mannen köpte en startpistol. Kom hem och satte igång med en 69 med frun. Då utlösningen närmade sej brände han av pistolen.
Nästa dag gick han till läkaren.
- Hur gick det, frågade läkaren?
- Åt helvete, stönade mannen, frun bet av 5 cm av stoltheten, sket mig i ansiktet och grannen kom ut ur klädskåpet med händerna i vädret...

Tis-Ons 8-9 Mars 2010...Golden Max.....

Inlagt av ilpo

Som pärlband låg dom där. Allt ser så litet ut. Slukande energi. Rörelser i givna mönster.Samspelta.

 

Dagarna flyter iväg snabbt nu.Hade semester under Tisdagen och den var intressant. Onsdagen var man tillbaks i dom normala rutinerna. Våren visade lite av sitt ansikte och det kändes ganska skönt. Köpte en Golden Max , lite överreklamerad och det gick man naturligvis på. 85:- var dessutom väl dyrt.

Fredag och Fredags fräckis!!!

Inlagt av ilpo

å var det Harry som gjorde lumpen.
Han var inne på sjukstugan där han sa:
"Jag skulle vilja bli kastrerad."
"Är du verkligen säker på det?"
"Japp, jag vill bli kastrerad."
När han kom ut efter kastreringen mötte han en av sina lumparkompisar som frågade:
"Hur gick det med vaccineringen?"
"Vaccinering? Var det så det hette?"

Torsdag 3 Mars 2010.....Reflektera mera...

Inlagt av ilpo

Nytvättad. Klart lysande. I bjärt kontrast. Symboliserande uppmärksamhet, vilket definitivt behövdes då storleken var mindre.

 

 

Lill fredagen inkom i ganska normal takt. Då dagen är lite längre var det läge att ta en promenad med Micco efter jobbet. Micco som vanligt i strålande form. Efter promenaden tar det honom en timme att komma ner i varv. Han sprutar av energi..

Tisdag 1 Mars 2010.....240 rutor...........

Inlagt av ilpo

Koncentrationen saknades.Oskärpan lyste med sin frånvaro.Det ska gå.På något sätt ska man kunna gå emot naturens fysiska lag..eller kanske inte?

 

Första vårdagen.Visst känns det ''lite'' svalare när man kör till jobbet.Runt nollan.Kvällen upptas numera av träning/Coachning Bowling från 17,00-20,00. Nybörjargruppen tog slut denna veckan men som jag utläste verkar det vara ett intresse för fortsättning så troligen kommer det en del 2 senarei vår.Den delen sätter nog ett fokus på räkning,käglor samt spärrspel.

Måndag 28 Feb 2010......5/6 kvar.........

Inlagt av ilpo

Ett tydligt tecken.Efter månaders frånvaro är den åter som ett tecken på förändring eller växling.Det  piggar på något sätt upp.

 

 

Så tog Februari äntligen slut. Kalendermässigt sista vintermånanden.Kylan har i alla fall gett sej för stunden och ersatts med någon enstaka minusgrad.Dagen avslutades med ett friskis pass klockan 18,00. Tiden passar bättre än 19,00.På kvällen ägnades några minuter åt att se Ullared på TV. Den svenska tvåloperan där rent sagolika personer agerar. Shopholic's Mekka.....