juli 2011

25-29 Juli 2011 ...........Hela veckan lång

Inlagt av ilpo

Veckan rusade förbi...den ena aktiviteten avlöste den andra.Otroligt hur lång listan kan bli när man måste flytta.Äldste  Arvingen har kommit in på Linköpings Tekniska Högskola och flyttar följdaktigen..Han lyckades få en liten etta i Mantorp bara 25 min pendelväg till universitetet..så nu bär det iväg med flyttlasset..läsa Datavetenskap...

Uterummet är fullt med hans saker som ska iväg i helgen, smått som stort.....allt ifrån en säng till en osthyvel...

Veckans fräckisar...

Inlagt av ilpo

Nr 1

CIA hade en ledig tjänst som lönnmördare. Efter all bakgrundskontroll, intervjuer och tester, var där tre personer kvar.
Två män och en kvinna. För sluttestet, tog CIA agenterna en av männen till en stor dörr av metall och gav honom en pistol. "Vi måste veta om du följer dina instruktioner, oavsett omständigheter."
"Inne i rummet, kommer du hitta din fru sittandes i en stol. Döda henne." Mannen sa "Du skämtar, jag skulle aldrig kunna skjuta min fru" Då sa agenten "Då är du inte rätt man för jobbet.

23-24 Juli 2011...Tillbaks till...köket...

Inlagt av ilpo

Helg igen. Vädret väldigt omväxlande med övervikt mot höstlikt väder. Helgens matlagning bestod av marinerade fläskfile som långsamt grillades i marinaden på utegrillen...samt  4,4 kg nötfärs som grillades till hamburgare.Nu är hela frysen fylld med hamburgare och köttfärs. Får väl se hur länge det räcker...

Naturligvis gjorde jag luncher till min kära hustru oxå. Som en variation gjordes denna gången en grönsaksstuvning baserad på Vitkål och blomkål samt ugnsbakad kyckling. Den blev inte så dum faktiskt.

Recept för den hugade...

Fredag 22 Juli 2011.............Dressingprovning.........

Inlagt av ilpo

Fredag och tillbaka till vardagen. Långpromenad med Micco.Han hade inte gått den långa rundan på ett tag och det märktes då han var ivrig och nosade överallt.Ett par dopp i Holjeån piggade upp han märkbart. Tanken var sedan att grillning av hamburgare skulle ske men efterfrågan var låg så dom 4,4 kg köttfärs ( 12%  nöttfärs från Willys) får vänta till nästa ddag.

Det som däremot genomfördes var den länge emotsedda dressingprovningen.

Fredag 8 juli 2011..Målat och klart.....

Inlagt av ilpo

Det tog tid. Alltid mer än man tror.Antingen är man orealistisk eller av naturen tidsoptimist. Nu var det klart i alla fall. Leveransen kom på Torsdagen klockan 09,00. Micco skällde ut den farliga vita Pickupen med brädorna. När tjejen som körde gav han hundgodis lugnande han ner sej...Hundgodis är ju gott ....inte varje dag som man får det,speciellt inte av ett bud...Micco bevakade dock lastbilen med misstänksam blick hela tiden...

Dagens fräckis o en liten en....

Inlagt av ilpo

Klockan nio på kvällen ringde telefonen hemma hos en veterinär ute på landsbygden. Hans fru svarade och sa åt honom att det var till honom. Veterinären suckade, reste sig, gick ut i hallen och tog samtalet. I andra änden hördes en dam:
"Jo, det är så att två hundar parar sig utanför mitt fönster. Hur kan jag få dem att sluta?"
"Försök sära dem med hjälp av ett kvastskaft", sa veterinären och de avslutade samtalet.
Efter tre minuter ringde telefonen igen. Hustrun svarade. Det var till mannen och han hörde samma dam igen:
"Hundarna vägrar sluta. Vad ska jag ta mig till?"

Fredag o time för fräckisar..

Inlagt av ilpo

2 snabba denna gång...

Nr 1.

Två tjejer hade varit ute och röjt, hela fredagsnatten. På vägen hem blev den ena väldigt kissnödig, de passerade precis en kyrkogård och valde att smyga in där bakom en varsin sten. Den ena tjejen sa:
- Fan, jag torkar mej med trosorna, sen kastade hon iväg dem.

Den andra som hade köpt nya spetstrosor för nära 200 spänn vägrade göra likadant så hon tog en blomkvast i närmsta vas och drog ett drag.