24 Juni 2022 Midsommar 2022

Inlagt av ilpo

Då var det ny midsommar igen!

Som vanligt föregående år plus ett är lika med 2022!

Snart vänder det igen och dagarna blir kortare och snart lär vi längta till den kyliga hösten igen då det råder klimatvärme redan på 30 grader..

Själva drar vi oss söderut till Farsta strand. Ska bli intressant och se hur det är i södra stockholm när man har varit dryga året i Sumpan.

Förändringar även på bilsidan då vi numera haren Peugeot 4008 men tyvärr diesel..

Har börjat att utöka användningen av kollektivtrafiken och det fungerar förvånansvärt bra...med alla stigande bränslepriser börjar det bli lönsamt trots att man tappar lite tid.

970:- sek för ett 30 dagar är ju överkomligt. Pendeltågen är ju snabba med. En kul sak är ju att man börjar ju lära sej färgerna på dom olika linjerna. En annan spännande sak är ju alla olika personer som stiger på och av.

 Från kostym nissar till tiggare med skrivna lappar...

Dock är en mindre intressant detalj alla samtal man tvingas höra..högt och lågt....

En enkelresa kostar 39:- men trots detta finns det många som plankar......därav alla biljettkontrollanter. Dessa har ju ökat markant sen Covid släppte....Själv köper jag alltid biljett så mej stör det inte.

Det fina med kollektivtrafiken är att den ofta går så tätt att man behöver inte bry sej om tidtabellen.

Har kommit på att min ryggsäck är för liten på 34 liter så jag ska se mej om efter en lite större.

Friskvården är dock lite dyr här...4 000:-/år för att gå på Friskis men det får man se som en investering.

Börjar vänja mej vid dom fördelar som Stockholm ändå erbjuder och har mer och mer svårt att se hur man skulle kunna vara utan dom. Bra kollektivtrafik, många fina ställen , bra utbud, allt går att köpa här ofta i närområdet.