augusti 2011

Vecka 34 ...............Motorväg och regn i Bergen..

Inlagt av ilpo

Lekande tumlade dom omkring.Helt obekymrade. Första årskullen helt klart. En vacker morgon. Precis vid soluppgången.

 

 

Regn i Bergen...vem blir förvånad?...det strilade ner ömsom sakta ömsom hällande....Hur många dagar regnar det i Bergen frågade jag taxichaffören..

Nästan jämt sa han medan han öppnade takluckan under ett upphåll i regnet då solen tittade fram. Jag fick nu erfara en ny upplevelse: att åka i 110 med öppen taklucka sittande bak ...

Fredagsfräckis

Inlagt av ilpo

En blondin kom in till Posten och ville skicka ett postogram till sin mamma som befann sig utomlands. Den manliga expediten sa att det kostade 800 kr.
- Oj Så mycket har jag inte sa blondinen, men jag gör vad som helst för att få meddelandet till min mamma.
- Vad som helst? frågade den manliga expediten och tittade på henne med ett höjt ögonbryn.
- Ja, vad som helst, svarade blondinen.
- Okej, följ då med mig, sa mannen.
De gick in på ett rum och stängde dörren.
- Nu, gå ner på knäna.
Blondinen gick ner på knä.

Vecka 33....Ostkaka och skivstång

Inlagt av ilpo

Vecka 33 försvann som ett darrande asplöv i vinden. Rivstart med 3 pass på Friskis mdel, bas styrka och ett avslutande skivstångspass. Skivstång var en ny företeelse för mej men gav en hel del faktiskt. Den stående mitt i veckan aktiviteten numera är ostkaka med sylt och vispgrädde.Gott, gott.....

Fredagsfräckis...

Inlagt av ilpo

En ung blondin från Stockholm var desperat o skulle dränka sig från Skeppsbron. Då kom en snygg sjöman förbi o sa att han skulle till Amerika o att han kunde smuggla med henne på båten. Hon följde med sjömannen o smög ombord på båten på natten. Varje natt kom sjömannen med mat till henne o sen älskade de passionerat till gryningen. 3 veckor senare upptäcktes hon av Kaptenen.
Va gör du här frågade han?
"Jag får mat o resa till Amerika mot att en sjöman får ligga med mig".
Då har han verkligen lyckats, för det här är Djurgårdsfärjan
 

Vecka 32 2011,,,,,,Friskis igen

Inlagt av ilpo

Så var vardagen igång igen.Nya rutiner på plats. En runda till Mantorp för lite leverans av saker till Arvingens bostad.Monteringen av rullgardinen vållade lite besvär men till sist kom den på plats, Trevligt se att värden hade bytt ut det defekta elementet i duschutrymmet. Duschdraperiet för 39:- på IKEA passade efter en viss modifiering in ganska fint. Även besticklådan för 5:- fann sin plats i det minimala köket. Den tillsnickade hyllan passade också bra vilket jag var speciellt nöjd med. Sängen modifierades för Micos skull och blev perfekt.

Fredagsfräckis

Inlagt av ilpo

Bonden kom till kvarnen för att tippa av och mala sin skördade säd. När han gick bakom vagnen för att fälla ner baklemmen och lossa säden ramlade den ner rakt på stortån, som blev krossad.

I sjuksängen tyckte han det var så konstigt att sköterskorna fnittrade och försökte se under täcket, och alla ville tvätta honom.
Tills han läste sin egen journal:
"Vid sädestömning råkade lemmen falla ner och krossade stortån"

Semesterns sista Fredagsfräckis!

Inlagt av ilpo

Nr 1...

En kvinna klagade på sina små bröst.
Hennes man, som inte höll med henne, gav henne ändå ett tips om vad hon skulle göra.
- Gnid dem med toapapper minst en gång om dagen ett tag, så ska du se att det hjälper.
- Va, hur menar du nu?, frågade kvinnan.
- Ja men kolla bara på din rumpa!

Nr2..

Måndag 1 Aug 2011.....Ge ..dej....ting!....

Inlagt av ilpo

Häckar för ett cykliskt jämt liv...I början på Augusti är det alltid dax för klippning...varje år...så även i år. Så valet var enkelt när vi traskade in i den sista sommarmånaden... Häcksaxen plockades fram med 4 medföljande förlängingssladdar...Kvistar yrde o for all världens väg när saxen och jag vandrade vår ensliga väg. Solen gassade precis som om  vi var i Sinai....fast klart där finns det inte så många häckar....möjligvis en del kaktusar. Dom gillar ju värme. Jag är inte så förtjust i för mycket värme...lagom med 19 - 21 grader. Eller bolaget +/- 1....