januari 2011

Söndag 30 Jan 2010.....Ungdomsgäng från vilboken....

Inlagt av ilpo

Droppande.....Grönsåpa för den naturliga lukten skull kändes bäst. Den hade varit i behov av den länge nu....

Läste i BLT att pojkgänget från Vilboken verkar ha slagit till igen. Dom söker svaga offer som dom i flock kan gå på. Undrar vad föräldrarna skulle säga?  Det är troligen samma gäng som jag stoppade för ett tag sedan när dom sparkade på en liggande handikappad man..fy fan.

Fre-Lör 28-29 Jan 2010....5647......

Inlagt av ilpo

En lång resa för gästerna utan resultat. Men så kan det bli när formen slår till. Med den nivån är ingen säker.

Allt är relativt. Lyssnar på I-landsproblemen '' måste ha råd till utlandssemester,,har inte råd med 2 bilar....

Läste att 2009 begick 17 000 indiska bönder självmord då torka lamslog deras redan dåliga skuldbörda..det vanligaste tillvägagångssättet var att dricka insektmedel.....allt är relativt....

Om Humor

Inlagt av ilpo

Den fete mannens sorgsna elefantveck utesluter likväl inte leendet i tygets veck.

Onsdag 26 Jan 2010...500:- för en rondell?

Inlagt av ilpo

PÅ något sätt känns det som resan är halvägs.En mellanstation med förväntningar på slutstationen. Den tyngsta delen är passerad. Luta dej tillbaks och njut av resten av resan...

Då var vi igång igen med gympapassen. 18,30 har John sitt pass. Idag hade 63 stycken letat sej ut till Dannfältet för att röra lite på sej. Passet passade nog dom flesta efter ett tag , kanske inte just nu eftersom det märks att det har varit helger och formen är nog inte den bästa hos alla...

Tisdag 25 Jan 2010....Röda Koner och Godislådan........

Inlagt av ilpo

Ilsket röda. Man ville inte träffa dom för dom hade inget att ge utom motion. Dom bara tog energi. Förberedelse till den hägrande godislådan som belöning 

 

Kycklinggrodan med hemvist i Västindien tycks vara på väg mot en ny vår. Zoo i Eskilstuna har lyckats avla fram 23 avkommor som  ska återutsättas ut i sin hemtrakt Västindien. Den kan bli upp till 1 kg tung.  Är ledsagarjobbet ledigt tro..?

Söndag 23 Jan 2010 Vargjakt med mobil?

Inlagt av ilpo

Favoriten sedan en tid tillbaka. Största redskapet en nödvändighet. Ett försvinnande resultat..

 

Läste om en arbetsplats där kulturen beskrevs enligt följande:

Ledaren  uppmanar sina medarbetare att föra fram intern kritik, men sedan avfärdar han dem som vågat träda fram.Det låter inte trevligt. Så går det till på många arbetsplatser.

Lördag 22 Jan 2010.. upp som en?

Inlagt av ilpo

Mindes sommaren. Påmindes igen när jag såg det. Varma grillkvällar. Vändöl och solbränna...kan det bli bättre?

 

3 timmars promenad med Micco var avstressande. Frugan i Ängelholm på bowling. tyvärr inkasserade dom dubbelförlust..desto roligare att A-laget tog en dubbelvinst. B-laget hade speluppehåll denna helgen.

 

På menyn stod hemlagad pizza...mmm.....Helghandel gjordes på LIDL och Willys. Tur man har tid endast två kassor igång på Willys...

 

Fredag 21 Jan 2010.....Nära ögat....

Inlagt av ilpo

MMM...så skönt.Påminde om sommaren.Platsen likadan. Solen som sken. Värmande omgivning

Läste att dollarn har sjunkit till 6,59:-. Låg nivå.På tal om låg nivå , i Peking bor 1 miljon människor under marken...i källare och skyddsrum.Detta p.g.a skyhöga hyror... Snacka om bostadsbrist.

Solen gjorde ett bra arbete med att töa upp snön men det lär bli halt när det fryser...Micco fick tas akut till Veterinären då hans  ena öga var helt igenmurat. Bakterieinflammerad var diagnosen och ögondroppar. Besöket tog 10 minuter.

Torsdag 20 Jan 2010..Världen snurrar på ...

Inlagt av ilpo

Nertyngd. Man såg verkligen att den var fullproppad. Bekostad av oss alla. Undrar hur mycket pengar? Kanske 3 lärartjänster? 

 

Ett lite världen runt scoop:

På IKEA pågår lampcharmoffensiven, låt dej bli charmad av en lampa.....eller så kan man ju köpa Nike träningstopp&tights på Stadium  för endast 499:- istället för 648:- bara att välja....allt går att sälja med mördande reklam..

Onsdag 19 Jan 2010....kommer upp i tö?

Inlagt av ilpo

Ovanligt. Men glatt överaskande. Kände det var skönt att återse den efter ganska lång tid för säsongen räknat. Den som vänta på nåt gott. Eller det som göms i snö...

 

Premiär för Johns pass denna säsong. Som vanligt ett bra pass. Och som vanligt tänkte jag säga insmyget ett dansliknande pass. Som vanligt klarade jag det till 75% ....men trägen vinner..

Nytt därimot är tiden 18,30 vilket passar mej personligen bättre speciellt denna dag eftersom det var avfärd till Skövde för arbete under Torsdagen.

Tisdag 18 Jan 2010.......Lärprocessen är igång..

Inlagt av ilpo

Lärandet har satt sina spår. Lite har fastnat det syntes.Sakta men säkert verkar det som det sjunker in.

 

Kina steg BNP med 10% under 2010...snacka om tillväxt..samtidigt var det rekord för utländska investeringar.Sedan tror västvärlden inte att Kina kommer att dominera världsekonomin?....Dollarn är nere på rekordlåga 6,62...billigt att åka till landet i väster..

På tal om USA här är några konstiga lager i USA....

Måndag 17 Jan 2010..Money makes the world go around

Inlagt av ilpo

Överallt. Blandat eller oblandat. VIlken sörja.Tur att det är rätt så stabilt just nu men läget kommer att bli mer negativt i slutet på veckan. 

 

Då rullar vi igång 2011 på allvar.

En kille i USA har hittat det ultimata jobbet. Han tvättar lyxbilar bl.a med ultraljud.En tvätt kan ta upp till 250 arbetstimmar om man väljer den mest omfattande varianten...men så kostar den också 80 000:-.  80 000:- kr för en tvätt?.....En del har så mycket pengar så dom tappar dimensionerna...

Söndag 16 Jan 2010...Smakar det så kostar det.

Inlagt av ilpo

Stenhårt. Som cement var det men det måste tas bort.Mekanisk åverkan var det enda som dög.Tid tog det.Såg det som ett motionspass.

Idag var det min födelsedag och man får tacka för alla gratulationerna. Dagen till ära gjorde jag Mangokyckling, en riktig delikatess gjord på Kyckling,lök,vitlök,mango chutney,paprika,soja, buljongtärningar, creime fraiche, grädde....4 kg kyckling gick det åt..

Onsdag 12 Jan 2011.....Svartbygge och Superlim.......

Inlagt av ilpo

Ständigt återkommande. Malande ont. Nödvändigt ont. Prestationsbaserad insats. Fördelning enligt given rutin. Orsaksgivare till Ullared. RUTans moder och födokrok

 

Mitt i veckan igen och äntligen börjar det vända. Idag går solen upp 8,32 och ned 16,01. Detta ska jämnföras med 1 Jan 2010 då noteringen var 8,39 resp 15 ,33. Dagen har blivit 35 minuter längre! Nu börjar småfåglarna att få det svårt och läste att snart tar fodret slut i handeln. Man skulle kanske passa på att hamstra lite.

Tisdag 11 Jan 2011...Smygarna.....

Inlagt av ilpo

Spåren syntes. Dom var lätta att identifiera. Utan ansvar strövar dom omkring.tar det dom hittar och lämnar det ingen vill ha.Smyger likt tjuvar om natten. Tysta och lömska.Dom går inte att lita på.Sina egna herrar.

Det milda vädret fortsätter. Idag fick micco lite nya inneleksaker och det märktes att han gillade dom, lär nog bli till att köpa lite nya snören till en av leksakerna redan...

Söndag 9 jan 2011...Bättre inlärning förr?...

Inlagt av ilpo

Som om inget hade hänt. I sakta mak. Rytmiskt rullande som han. Willys plastpåse lyste på lång väg som ett vitt signalskott.Förvånande var väl minst sagt.

 

Glashalt. Med ett ord kan man sammanfatta dagens väder. En promenad på morgonkvisten var liktydligt med en tur på sjön så halt var det. Tövädret firade triumfer och smältvatten både fruset och icke fruset fanns i överflöd.

Om Humor

Inlagt av ilpo

Det bästa man kan säga om Norsk television är att den försätter dej i koma utan att du behöver känna oro eller obehag.

Fredag 7 Jan 2011.....Den ovanliga..

Inlagt av ilpo

Något stämde inte. Undrade vad det var? Det var ingen obehaglig känsla vilket gjorde att tanken inte kändes skrämmande eller obehaglig. Tänkte efter vad det var ....en vanlig Fredag som denna..?

Idag ägnades dagen till bakning!. Ännu en omgång Surdeg bakades. Sedan gjorde jag 40 kanelbullar. Efter det blev det ugnspannkaka med köttfärs. 2,2 kg köttfärs... Hann med en kladdkaka också...Sammanlagt 7 timmars bakning.

Torsdag 6 Jan 2011.....Sockiplast....

Inlagt av ilpo

Ännu mer. Halva tiden har inte gått ännu och jag tror det är rekord. Undrar hur många gånger till?

 

Sockiplast. Vart tog dom vägen?. Dom där plastade strumpor som man hade på gympan när man inte hade råd med gympaskor? Finns dom kvar? Känslan av gympagolvet precis under fotsulan och minsta lilla gruskorn som kändes igenom det minimala gummiskiktet...

Onsdag 5 Jan 2011..Pengar.....

Inlagt av ilpo

Den var så fin. 17,90 på Ullared men ändå. Den klädde honom så bra.Faktiskt var den också riktigt funktionell.

 

Det finns pengar. Närmare bestämt t ex 2,53 miljoner. För det får man 342 kg blåfenad Tonfisk...I tokyo såldes en sådan härom dagen. En snabb beräkning visar att kilopriset blir någonstans runt     7 000 kr. Med ett sådant kilopris kan man ju undra vilket pris gästerna får betala på den Sushi resturangen som köpte firren....Det finns pengar. Dom finns bara inte alltid där dom borde vara.

 

Helgfräckis

Inlagt av ilpo

Missionären Josef hade i flera år bott i en afrikansk stam. En dag kom Bongo till honom med sin nyfödda baby.
- Josef, nu är jag förbannad! Jag har tio barn som är svarta, den elfte här är mulatt. Du är den ende vite mannen på många mils omkrets!
Josef förklarade att herrens vägar var outgrundliga.
- Titta bara där på fåren där borta, Bongo. Alla är vita förutom ett som är svart.
Bongo sänkte rösten:
- Okej.... Jag håller käft om vit baby, och du håller käft om svart får...

helgfräckis

Inlagt av ilpo

Det var en man som var riktig kåt, men hade inte så mycket pengar. Han gick till horhuset och frågade bordellmamman vad han kunde få för 20 kronor. Bordellmamman tog 20-lappen och sa till honom att gå till rum 542. När han kom till rummet var det en riktig fet dam som låg naken på sängen. Då tänkte han:
- Äh, va f-n, ingen ser mig, så han satte på den feta damen och gick hem.

Helgfräckis..

Inlagt av ilpo

Susanne var i sen 30 års ålder och fortfarande ogift. Hon hade liksom bara svårt att träffa män. De män hon mot förmodan träffade visade sig vara skitstövlar. Till slut så bestämde hon sig att sätta in en annons i tidningen.
Hon skrev:
"Söker en man som inte kommer att slå mig, som inte kommer att lämna mig och som är bra i sängen."
Flera dar gick och hon hade inte fått något svar på annonsen. En dag när hon var nere i källaren och tvättade, knackade det på dörren. Hon gick upp och öppnade och där satt en man i rullstol som varken hade armar eller ben.

Måndag 3 Jan 2011..Köp en lott! .....

Inlagt av ilpo

Något mindre var det nu. Kunde nästan inbilla mej att det var mindre. Lite mer av det goda och lite mer av det som nu började räcka.

Årets första vardag. Tillbaks till rutinerna. Får väl se vad året för med sej denna gång. Som vanligt skriker tabloiderna ut sin reklam för lotter och olika jippon där du kan förändra ditt liv. 

Finns i alla fall några som har gjort det....

Söndag 2 Jan 2011 ...Våren kom....

Inlagt av ilpo

Den måste ha misstagit sej.Trots det var det skönt att höra den.Den gav dagen en skimrande inramning

 

Dagen inleddes med en strålande promenad i solskenet.Lite kall vind men fint väder. Min nyinköpta mössa kom till användning. Dagens Lunch bestod av bacon,köttfärs, lök  och pasta. Allt i sås av craime fraiche och grädde.Ovanpå ost...Mördande gott...

Lördag 1 Jan 2011..Surt sa ....Degen...

Inlagt av ilpo

Där låg den. Det som göms under snö tittar fram när det blir tö. Det var en gammal sanning som förtjänar att uppmärksamas.

 

Då började det nya året. Som vanligt en långpromenad med Micco på morgonen sedan vidtog dagens stora händelse. Surdegsbakningen. Som vanligt hade jag surat degen i 6 dygn denna gång med filmjölk. 1 kg grovt rågmjöl som start. Omrörning varje dag och vid behov tillsätt lite mer rågmjöl. Glöm inte saltet. Sedan är det viktigt att man surar det i en trätunna för smakens skull.

Om livet

Inlagt av ilpo

Ät en levande groda på morgonen. Då är du säker på att ingenting värre kommer att hända dej under resten av dagen.