november 2017

Dagens samhälle

Inlagt av ilpo

Ensamkommande
”Skolan klarar inte fler ensamkommande”

Regeringen föreslår att en specifik grupp utan asylskäl ska få stanna, även sådana som ljugit om sin ålder och olagligt vistas i landet. Dessutom tvingas skolan och lärarna att ta ansvar för ett ännu större antal ensamkommande, vilket det saknas resurser för.
author
Emma Köster
lärare och moderat kommunpolitiker Lomma

 

”Sverige ska hjälpa. Men hjälp ska ges till dem med rätt behov", skriver debattören. Foto: Colourbox

Torsdag 30 Nov 2017 Skor och Tandläkare..

Inlagt av ilpo

Ibland får man lite flashbacks på episoder från barndomen. En lustig incident kommer jag speciellt ihåg. Jag var väl en 7-8 år och var  på besök hos våra kusiner i Olofström, vi bodde också i Olofström på den tiden. Detta måste ha varit i slutet på 60-talet. Det var sommar och varmt. Jag hade inte varit hos dom så många gånger så jag var inte speciellt bekant med området. Dom bodde på ingenjörsgatan i en vanlig trappuppgång med tre hyresgäster i varje plan och följdaktigen tre dörrar att gå in till.

Söndag den 26 Nov 2017

Inlagt av ilpo

Är tillbaks efter ett nytt uppdrag som polisvolontär. Gick 5 timmar tryghhetsvandring i julmarknaden i Västerås. Tyvärr nödgas man konstatera att ett flertal gäng med företrädesvis unga ensamkommande personer sysslade med verksamhet som inte borde finnas ute i någon stad. Klart att detta svärtar ner för dom som försöker och att det dessutom är ett rent problem med snatterier och droghandel mm.

Fredag 24 nov 2017

Inlagt av ilpo

Veckorna rullar på och rutinerna börjar sätta sej så sakteliga. Samhällsgeografin rullar oxå på. Har lämnat in dom två första uppgifterna på delkurs 3 och 4 så nu måste jag hinna med minst en helst två innan vi åker på semester. Var nere i bowlinghallen på Onsdagen och kollade på sonen när dom spelade match mot BK Ferme. Gick inte så bra dom två först för han men han tog sej och fick 180 och 187 i dom två sista. Matchen slutade dock i förlust med 2-18...Blev tillfrågad om att hjälpa till med ungdomsträningen på Onsdagar så nästa vecka börjar jag med det.

Fredag 17 nov 2017

Inlagt av ilpo

Fick en tur till Sth igår. Som vanligt var tågen knökfulla trots att jag inte tog dom verkliga pendlartågen. Men idag är det fredag och alltid lika skönt när helgen börjar närma sej.

Gick med i VOF  Västmanlands Oritologiska förening. Hoppas på att man kan få lite tips på fina fågellokaler så man kan ta lite foton...

Nu börjar betygen komma från Samhällsgeografin. Första delkursen på 7,5 hp blev VG. Jag är väldigt nöjd. Idag står det städning och ev ett jympapass kl 09,30.  Micco har varit hos Jimmy då jag var i sth men han kommer nu på

Tisdag 14 Nov 2017

Inlagt av ilpo

Nu är det mörkt och trist, precis som November ska vara och idag kom första riktiga snön. Det lyser upp lite i alla fall...börjar bli kallt nu. Minus 5 i morse. Dags att skifta från gympadojor till riktiga vinterskor. Nu fick jag bekräftata att bägge dom första del kurserna på Samhällgeografin är godkända . Kanon! Nu går vi på delkurs 3 och 4. Funderar på att läsa Samhällsgeografi B nästa termin faktiskt...

Fredag 10 Nov 2017

Inlagt av ilpo

Var på IKEA igår. Alltid en massa folk på IKEA oavsett tidpunkt. Vallades runt hela slingan inne på IKEA och fick ta hjälp av en expedit för att plocka ihop rätt sängavel och klädsel till ena arvingens beställning. Sen glömde jag ett par beslag och kom på det först vid kassa och fick snällt traska tillbaks för att få beskedet att dom numera låg på tag-själv-lagret.....Klädslen var en utlämningsvara så den fick scannas in och hämtas ut på varuutlämningen.

Onsdag den 8 Nov 2017

Inlagt av ilpo

Igår körde jag ett bas pass på F&S och idag blir det ett soft bas. Man får börja lite försiktigt....träningsvärken sätter sej med en gång...Gjorde en shoppingtur till LIDL igår för att handla dom sedvanliga basvarorna, alltid billigare att dela upp handlandet och bara  köpa det nödvändigaste på MAXI.  Fast det är trevligt att komma ut på Hälla. Som vanligt blev det några turer med Micco, det brukar landa på tre turer per dag, visserligen mindre men ändå: morgontur, middag/eftermiddag och sen sen kvällstur. Han bara älskar dom turerna.

Tisdag den 7 Nov 2017

Inlagt av ilpo

Ibland är det skönt att stiga upp tidigt. Idag steg jag upp samtidigt med frugan som skulle ta 06,38 till Enköping. Så det blev att stiga upp klockan 05,20. Rådimman ligger kondenserad på utsidan av fönstren men utanför ser dagen ut att bli en strålande tidig förvinter eller senhöst dag.Blå himmel och mälaren glittrar så fint på ytan. Solen är på väg upp och färgar himmeln lite svagt rosa. Fördelen med att bo högt upp i huset är utsikten.

Torsdagen den 2 nov 2017 Friskis o svettis tajm igen

Inlagt av ilpo

Då börjar man hitta sina rutiner igen i en ny stad, sakta men säkert. Har gått med i F&S i Västerås , en förening med 22 000 medlemmar...snacka om att dom har pass att välja mella. Idag ska jag prova på Bas Station. Man får börja från början igen och bygga upp konditionen så sakta. Att handla är rätt så kul oxå då det finns massor att välja mellan. Flera större köpcentra och just nu brukar det b lir Hälla eller Erikslund.