juni 2016

Torsdag 30 Juni 2016 Städdag

Inlagt av ilpo

Jaha, då var den första sommarmånaden slut och man får vara nöjd med vädret. Bättre än förra året. Har börjat jobba med BK Flax nya hemsida. En hel del att lägga in. Men jag har hela semestern på mej..Torsdag betyder städdag och så även idag. Efter städningen var avklarad fick det bli en sväng till Hallen för att hämta lite papper om historiken som ska läggas in på Flak:s hemsida...finns en del från 1942...

Onsdag 29 Juni 2016..Busy,Busy

Inlagt av ilpo

Mycket att göra idag. För ut var en 10 km promenad med micco så han fick sitt bad. Sedan bar det av till LIDL för att handla lite grönsaker och mejerivaror. Sedan till Apoteket då det väntas besök av frugans kollegor på AW på fredag. Ner till LIFE och köpa Dr Bradfords öljästtabletter till Micco. Han tar 6 stycken varje kväll. Tillbaka hemma och en snabb lunch sedan ut och plocka egna jordgubbar och koka saft på dom. Sen strimla den tinade kycklingen och steka den.Hämta skruvdragaren och hänga upp insektsfällan. Putsa fönster i det glasade uterummet.

Måndag 27 Juni 2016

Inlagt av ilpo

Om igen en varm dag fast lite mer svalkande vind idag,Jag och Micco passade på att gå en runda på 10 km på förmiddagen så han fick sej ett bad i havet. Sedan var det dags att klippa gräsmattan och fixa med några sista återstående lister som jag hade kvar att sätta dit. Plockade lite rabarber också och kokade lite saft. Fick ihop 3 liter saft.

På eftermiddagen tog vi en cykeltur på 10 km. Imorgon blir det nog till att handla lite.

 

Dagens lunch: Kyckling med grönsaker

Dagens tal:22

Söndagen den 26 Juni 2016

Inlagt av ilpo

Ytterligare en varm dag. Meterlogerna hade flaggat för riktigt åskväder med störtskurar men av det såg vi inte nåt. Sedan när dom hade ändrat prognosen till sol så kom det en regnskur fast inte speciellt långvarig dock. Idag gick jag och Micco 9,5 km så han fick sej ett bad i havet som han tycker så mycket om. Annars var det matlagning på schemat idag. Stekte lite torsk och vegetariska köttbullar samt kyckling ute.  Physialisen fick sej en välbehövlig omplantering så jag fick köra bort till byggmax och köpa lite jord. 5 säckar för 90:-  helt överkomligt pris...

 

Lördag 25 Juni 2016

Inlagt av ilpo

Idag gjorde jag ett ryck och körde 19,4 km på cykeln, gick väl hyfsat, lite skav bara annars var det bra.Lördagen var annars en väldigt varm dag så det enda som blev gjort var lite ogräsplockning och att jag stensatte den lilla biten utanför uterummet som var sand och lös sten innan. Orkade mej på att byta plastfilm i den lilla dammen oxå. Provet ser intressant ut inför nästa år. Kanske blir en damm i allafall, vi får se. Måste hitta på något med slänten upp mot stengärdet oxå. Sedan var det att smutta på ett glas rött med isbitar i och njuta av Lördagen!

 

Fredag 24 Juni 2016 Midsommar.

Inlagt av ilpo

Så kom den till slut. Den som man har längtat efter hela mörka vintern. Midsommarn.  För en gång skull en otroligt varm och fin daag med nästan 30 graders värme och strålande sol. Perfekt roseväder förstås. Eftersom det är midsommar så blev det en lite nubbe till nypotatisen och sillen. Köpte Snälleröds ekologiska snapsar som smakade bra. Som tur var tog vi en cykeltur innan hettan slog till. Det blev den vanliga rundan på 10 km. Sedan tog jag Micco ner till havet så han fick bada en liten rundtur på 7 000 steg eller knappt 5 km.

Torsdag 23 Juni 2016 Egna Jordgubbar till midsommar!

Inlagt av ilpo

Trots midsommar så var det städdag idag. Lite jobbigt med 27 grader utomhus. Tur man kan vända värmepumpen och få ett kylaggregat istället...Vi gick i alla fall en runda på 11 km jag och Micco och Micco fick naturligvis bada i havet för att svalka av sej lite. Underbart väder. Kan knappast bli bättre. Folk solbadade och motorbåtarna styrde ut mot skärgården, antagligen för att fira midsommar där ute.

Onsdag 22 Juni 2016

Inlagt av ilpo

Blev jättevarmt idag. I skuggan 28 grader....som tur gick jag och micco en runda på Fm då det inte hade hunnit bli supervarmt. Vi hann med en runda på 12 km och var tillbaks innan lunch.Lagade lite hål i gräsmattan efter trädfällningen och vips där gick 5 säckar jord...passade på att så lite gräsfrön med.Tog en cykeltur på eftermiddagen på 10 km. Justerade fram sadeln lite och det gjorde stor skillnad. En hel del av nackont försvann.Ska bli spännande att se om det ställbara styrstaget förbättrar det ännu mer.

 

Tisdag 21 Juni 2016 En vanlig Tisdag.

Inlagt av ilpo

Lite sämre väder idag. Trots det hann vi med en promenad , jag och Micco. var och handlade inför midsommar idag. Trots att det var Tisdag så var det mycket folk i affären. Valde Maxi för omväxling skull. Fick uppleva att stå i kön bland pensionärer för att handla nypotatis för 0,95 :-/kg. Som vanligt inför midsommar var standardvarorna på extrapris: Nypotatis,gräslök,gräddfil,matjesill...sedan var det bara att ladda med prinskorv och inlagd sill. Lite tur med extrapriset denna gång då man skulle handla mörk choklad och det råkade vara nästan halva priset på dom...

 

Måndag 20 Juni 2016.

Inlagt av ilpo

Blev en hektisk dag idag. Klippte gräsmatta. Delade en planka och skruvade fast en saknad list i uterummet, flyttade tre plattor till tomrummet framför uterummet , flyttade fågelmatningen till sitt ''standby-läge'' nu under sommaren.Sedan tog jag och ordnade till plastskivan som hörde till uteköket och drog över fågelskydd till jordgubbarna och hallonen. Fortsatte av bara farten och rensade landet från ogräs.Gick med Micco på en liten runda och kom hem och sågade till en saknad planka på trappsteget till uterummet.

Söndag 19 Juni 2016 Mek på cyklen...

Inlagt av ilpo

Fin Söndag och eftersom veckans matlagning gjordes på Lördagen så hade vi lite tid för annat. Vi tog en promenad ut till Lysingsbadet där den Internationella Yamahaträffen var inne på sin sista dag och Mc karavanerna vällde ut. En hel del Engelska fordon. Enligt en av dom anställda hade det varit 450 stycken Mc där. Kul! Verkar vara populärt med släpvagn hos många...visst praktiskt men vaddå??  80 km/tim...Det blev i alla fall 9,5 km promenad innan vi var tillbaks.Vi gick via Netto på Markörgata och handlade morötter och Ingefära som saknades för dagens lilla matlagning.

Lördag 18 Juni 2016 Vegetariska hamburgare

Inlagt av ilpo

Lördagen gick i väntans tecken...väntan på det anstormande regnet som skulle komma. Vid den dagliga promenaden tog vi därför på oss regnställ då det enligt väderprognosen skulle komma häftiga skurar. Det är lite varmt att gå i regnställ, speciellt om det inte regnar...inte kom det något regn trots mörk himmel och alla tecken som finns på att regn är i antågande.....så vi blev blöta i alla fall fast inte av regnet..

Fredag 17 Juni 2016 Regn ?

Inlagt av ilpo

Fredag. Det är något speciellt med fredag.Slutet av veckan. Förväntningar på en bra och trevlig helg växer alltid på fredagen. Jag och Micco gick ut till lysingsbadet och Micco fick bada. Vi startade tidigt då väderrapporten aviserade regn.. Sedan tog jag cyklen och cyklade 13,7 km. Allt innan kl 12 eftersom regnet skulle komma.. Ökade ut sträckan lite och det kändes med en gång... Resan mot dom eftertraktade 150 km går vidare...

Onsdag 15 Juni 2016 Cykla,cykla...

Inlagt av ilpo

Jaha..snart Midsommar och det vänder mot mörkare tider igen. Det finns en viss tjusning med årstiderna i alla fall. Mycket fotboll i Tv nuförtiden.Inte så värst intresserad men det är ju roligt när det blir lite överraskningar som Islands poäng mot Italien.Kul! Dagens promenad med Micco tog 2 timmar och Micco hann bada två gånger i havet. Säkert svalkande då det var varmt och gott.

Tisdag 14 juni 2016 Timber!

Inlagt av ilpo

Idag åkte den ner den tråkiga eken som har varit en nagel i ögat. Hed hjälp av lyftkran och två flinka motorsågar togs den ner på ett effektivt och proffesionellt sätt.

Gick en härlig promenad med Micco ner till havet så han fick bada.  Sedan på eftermiddagen tog jag min cykelrunda igen, 10,7 km. Kom på att däcken ska vara stenhårt pumpade. Manometern på pumpen visade på 5-6 kg för hybridscyklar och ännu mer för bancyklar.....

Var och handlade med och fick 4 pkt kaffe för 89:- , precis vad jag har väntat på.Fylla på kaffeförrådet igen.

 

Måndag 13 Juni 2016...Andra turen gjord

Inlagt av ilpo

Så var andra turen gjord med nya cyklen.Helt klart känningar i dom bakre regionerna från gårdagens tur.. Mätte upp turen idag och den är 10,9 km.Däcken är av racertyp och endast 28 -622. Känner varenda liten sten på vägen. Funderar på att byta till 30-622 i alla fall bak.Kom på att jag måste höja sadelen för armarna ligger i spänn hela tiden och avlastas inte.Lite mek imorgon med andra ord.

Klippte gräsmattan idag, växer helt otroligt trots lite torka.Gick promenad med micco så han fick bada i Gamleby viken idag oxå.Dagens lunch blev Kyckling och grönsaksgratäng, riktigt gott.

Lördag 11 juni 2016. En av sju.

Inlagt av ilpo

Så var det fixat.En av sju fixad! Kul. Nu är det bara sex stycken kvar! Kylig natt så för säkerhet skull plockade jag in tomatplantorna som var i krukor. Dom plantorna måste vara dom mest ompysslade jag någonsin har haft...  Temperaturen sjönk till 5 grader... satte dom i uterummet och satte på infravärmaren för säkerhet skull. Köpte cykel igår.Det blev en Nishiki comp modell 2015.Min första bättre cykel någonsin, ska bli kul. Eftersom den var den sista dom hade inne så var det rea och jag fick den för 3995:- istället för 5995:-  . Alltid något.

Fredag 10 juni 2016 Tid för köpa cykel?

Inlagt av ilpo

I och med att jag har lovat att delta i Vättern halv rundan 2017 så måste jag köpa en cykel,känner lite att  det är en bra fördel om man har det...Frågan är om man ska börja med en enkel sort eller en en lite bättre? Valet står mellan en enkel bruksmodell eller en enkel sportmodell. Eftersom prisskillnaden vid närmare eftertanke inte är så stor så kanske det ändå lutar åt en enkel sportmodell. Min kära hustru har lovat att jag får låna hennes eminenta cykel som instegscykel.. eller om man skulle satsa på en enkel bruksmodell..hmmm

Torsdag 9 Juni 2016...Halv-vättern 2017.

Inlagt av ilpo

Smaskade till en grönsaksgratäng igår som räcker två dagar...rårivna morötter,finskuren sallad,finhackad blomkål,strimlad vitkål. Allt läggs i nämd ordning i lager. Gör tillräckligt så att man har ett jämntjockt lager på c:a 1 cm av varje. Till detta bereder man en lag på: 4 ägg,3 dl 15% matlagningsgrädde,2 msk ajvar relish (hot), 2 dl vatten samt två påsar salladskrydda. Vispa ihop allt i en bunke och häll på. Kör in i ugn och grädda på 225 tills det har blivit fast.