december 2014

Måndag 29 Dec 2014. Kallt......

Inlagt av ilpo

Idag var det lite småbistert  -14,9 grader visade termometern men det hindrade inte mej och Micco från att ta en frisk morgonpromenad.Den blev inte så lång,kanske 2 km ville vara säker på att Micco inte frös om tassarna. Börjar väl närma sej gränsen för vad dom klarar av...

Nu är det skönt att dricka lite varmt kaffe till morgonmackan. Micco ville in och sova igen, tror nog att han tyckte det var lite kallt i alla fall...

Annars verkar det bli en fin vinterdag då solen försöker komma fram nu och värma lite men fortfarande ligger tempen på c:a -15 grader....

Söndag 28 Dec 2014....Upplev nuet.

Inlagt av ilpo

Imorgon går solen upp  08,34 och den går ner 15,16.Dagen har på en vecka blivit 5 minuter längre. Nu kan vi börja drömma om midsommar och snaps,jordgubbar och ljumma vinda...

Dagen är 6 timmar och 42 minuter lång och högsta vinklen på solen är blott 9 grader...

 

När det är som mörkast vänder det...snart dags att summera året 2014....

Snart 2015. Året då man inträder i sitt 55:e levnadsår.....att tiden kan gå så snabbt från 1960....

Fylld Kalkon

Inlagt av ilpo
Ingredienser
1 kalkon
För kalkonen:
1 gul lök
4 selleristjälkar
1 paket bacon (à 140 g)
250 g köttfärs
1 ägg
2 msk senapspulver
1 tsk salt
1 krm peppar
Pensling:
2 msk margarin
1 1/2 tsk salt
Stuffning innanför skinnet:
100 g frysta eller färska tranbär (lingon går också bra)
1 apelsin och 1 dl juicepress (1 apelsin motsvarar ca 1 dl juicepress)
1 gul lök
smör
5 dl färskrivet/mixat vitt bröd
20 färska finhackade salviablad
1 krm salt
Instruktioner
Tina och ta ur kalkonen om djupfryst används.
Skala och hacka löken. Skölj och strimla sellerin. Strimla baconet. Blanda färsen med ägg, lök, selleri och bacon. Krydda med senapspulver, salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°C.
Fyll kalkonen med färsen och bind ihop eller fäst ihop med små trästickor. Lägg kalkonen i en långpanna. Gör stuffning enligt separat recept och fyll under skinnet.
Pensling: Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 10 sek. Pensla kalkonen med matfettet och strö över salt.
Tillaga kalkonen i nedre delen av ugnen i , ca 2 tim. Kontrollera att kalkonen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
Sås: Häll skyn som bildats i en kastrull och skumma bort fettet på ytan. Låt koka upp och rör i maizenaredningen. Låt koka någon min.
Gröp ur stuffing och lägg den på ett serveringsfat. Skär upp kalkonköttet i skivor och bitar.
Servera kalkonen med stuffing, sky, potatismos och ärter.
Beskrivning

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Jag brukar inte krydda skinnet utanpå för att det vill jag ge Micco utan kryddor.

Blandning av stuffning innan för skinnet.

Fredagsfräckis

Inlagt av ilpo

Barn och sex

I

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.

/Mikael 6 år

För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt mycket är det risk att man får trillingar.
/Johan 7 år

För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in i mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.

/Julie 6 år

Nalle Puh citat

Inlagt av ilpo
Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar, och den enda meningen med att surra, som jag kan tänka mig är för att man är ett bi, och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung, och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den. A.A. Milne

Fredagsfräckis

Inlagt av ilpo

Hur man dödar en norsk ål

Inläggsinformation

Upphovsman:

Okänd

Översatt av:

Okänd

Inskickad av:

Emma Eriksson

Publicerad: 8 oktober 2010

 

Lille Jonny var 8 år och liksom andra pojkar i sin ålder, väldigt nyfiken. Han hade hört ganska mycket om sex från de andra pojkarna och undrade hur det egentligen låg till.

Nalle Puh

Inlagt av ilpo
När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.

Fredagsfräckis

Inlagt av ilpo

En dvärg satt i bastun på simhallen när en JÄTTELIK man kom in. Denna var utrustad med en jätteslang och dvärgen satt bara och gapade.
Mannen tyckte att situationen var något pinsamt och tänkte att han borde presentera sig. Sagt och gjort, han stegar fram mot dvärgen och presenterar sig:
- Turner Brown.
Dvärgen svimmar på fläcken! Mannen blev orolig, stänkte lite vatten i ansiktet på dvärgen som snart kvicknade till.
- Vad hände? sa mannen. Efter att jag sagt mitt namn, Turner Brown, så svimmade du!
- Turner Brown? sa dvärgen. Jag tyckte att du sa Turn Around.

Nalle Puh Citat

Inlagt av ilpo
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Citat

Inlagt av ilpo
För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

Citat

Inlagt av ilpo
Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.