Fredagsfräckis

En liten diskret gubbe kom smygande in i kyrkan efter gudstjänsten och ville bikta sig.
- Det är nämligen så att min hustru böjde sig fram över frysboxen, när hennes kjol gled upp då brast det för mig. Jag drog upp kjolen, ner med trosorna och satte på henne allt jag orkade.
- Det är ingen synd att ha det trevligt med frun, helt naturligt svarade prästen.
Gubben tackade och gick lättad därifrån. Efter en stund kom en försynt gumma och ville även hon ha syndernas förlåtelse.
- Jo igår när jag böjde mig fram över frysboxen, kom min gubbe och satte på mig. Jag skäms så.
- Det är inget att skämmas för svarade prästen, din man har nyss varit här och jag sade att man måste ha trevligt inom äktenskapet.
- Så då är vi fortfarande välkomna till kyrkan?
- Javisst, svarade prästen.
- Det var skönt att höra, sa gumman för på Willys är vi inte välkomna längre.


Två gamla fröknar delade på en lägenhet. På andra sidan gatan bodde en karl som varje morgon gjorde morgongymnastik naken. Damerna tyckte det var sedlighetssårande och bad prästen i församlingen att komma över en morgon för att se eländet och sedan förmå mannen att sluta med sina förehavanden. Prästen kom och tittade:
- Men ni ser ju bara överkroppen på honom. Det kan väl inte vara så farligt.
- Men käre pastorn, stig upp på stolen så får han se!


En kurvig dam kom en dag in i ett skrädderi och ville ha ett par byxor måttsydda. Biträdet satte igång att mäta, men han hade aldrig förut tagit mått för innersömmen på en kvinna som hade kjol. Han gick in till chefen och bad om råd.
- Enkelt, sa chefen, då använder man inte måttbandet utan meterlinjalen. Stick upp den under kjolen tills det tar emot, dra bort det våta från det torra och lägg till sex centimeter för upplägget!