Blogg för ilpo

Tisdag den 30 Okt 2018

Överraskande föll årets första snöflingor i helgen....känns väl sådär med tanke på att förra vintern var så lång...men dom har lovat mildare väder nästa vecka igen, Lite ont i vänster knä,det som jag inte har opererat...får se har en tid hos läkaren på fredag. Helst vill jag att dom tar en magnetbildför säkerhets skull. hade ju problem med ledbandet på höger knä för några år sen , då skar dom bort halva och sen dess funkar det perfekt.

Fredag 19 Okt 2018

Ledig idag och naturligvis städning..ingen favoritsyssla men någon måste ju göra det..Södertälje Syd ska få en påhälsning imorgon så det blir en ny bekantskap för mej.Annars hann jag handla lite igår och panta tomburkar i vanlig ordning. Micco har varit på dagis hela veckan men idag håller han mej sällskap hemma.

Måndag 24 Sept 2018..å så är det snart höst igen

Så passerade vi höstdag jämningen och dagarna blir nu kortare än natten..Snart dags för julafton.. YKB:n klar och nu kan man börja köra lite buss. var en runda till slottet i veckan och fick lära mej parkeringsplatserna, hyfsat trångt med buss..I veckan som kommer ska jag lära mej Ekerö linjen anslutningsbuss samt ta en liten tur till Arlanda...

Vi var även inne en tur till Sth förra veckan och hälsade på pojkarna, bägge bor ju numera i Ursvik, Sundbyberg. Jimmy sålde ju sin lgh här och köpte en tvåa i Ursvik.bara ett par hundra m från Michael..

Söndagen den 2 Sept 2018

Dagarna rullar ivåg och nu är det redan Höst...i alla fall definitionsmässigt..syntes inte på vädret idag. 20-22 grader varmt och ingen vind. Vi njöt av en 3-4 timmars promenad och åt en sen lunch på Bryggans cafe vid Lasse Färnlöf plats. Sonen har sålt sin lgh i Västerås och köpt en ny i Sth så nu har vi bägge sönerna i Sth. han arbetar ju i Sth innerstad numera...  Själv går jag YKB kursen för att komplettera mitt busskort och beräknas vara klar om c.a 3 veckor. Ska bli kul när det är klart. Vi har ochså beställt en lgh här i Västerås vid lastkaj, bredvid Hotell Steam.

11 Augusti 2018

Så sakteliga börjar både värmen och semestern att lida mot sitt slut. Allt har sin tid och nu rullar hösten in. I går hade vi världens höstvärder med vindbyar uppemot 25 m/s. På tal om det, åkte ner till Nyköping och bytte bil. Hittade en av dom sista Citroen C1:orna till det gamla priset 89 900:- helt ok då vi numera knappt behöver en bil. En shoppingresa per vecka och sen skjutsa Micco till och från dagis under veckorna.

6 Aug 2018

Så har man upplevt den varmaste sommaren på evigheter...32-34 grader i Västerås. Som tur var valde vi att tillbringar 2 veckor på holmarna. Mer behagligt där med 25-29 grader. Micco fick stanna hos Jimmy och stå ut med värmen dock. Sommaren lider mot sitt slut och vardagslivet börjar så sakteliga att snurra igång igen. Har man lite tur så får man användning av det nytagna busskortet i höst. klarade ju av uppkörningen den 15/6 och kan numera ståta med ett D i kortet. Ska väl ge mej i kast med YKB nu i augusti..

Politiker och effektivitet

Trump är ju en person som kan göra rubriker och ett tacksamt ämne att skriva om för massmedia. Har man inget annat att skriva om så svänger man ihop något om Trump. Jag litar , av egen erfrenhet , inte ett dugg på vad massmedia skriver speciellt inte PR massmedia. Jag har 2015 års hysteri i färskt minne. Då likriktade massmedia åsikter och dom som hade en avvikande mening brännmärktes. Lämplig exempel på lidande togs som gisslan för att rättfärdiga att vem som helst kunde få komma till Sverige. Landet där du inte behöver göra nåt och du har rätt att kräva alla dina rättigheter...

28 Feb 2018...Sista vinterdagen

Då kom den sista vinterdagen till slut..men tusan vad kallt det är..-10 grader och vind gör att det känns mer som, -30 grader.... Vi får glädjas åt oss att imorgon är det första Mars och våren kommer så sakta.. Solen orkar sej kvar längre för varje dag som går nu. HAde varit gott aatt åka någonstans där det är varmt och skönt nu. kanske dags o planera lite solsemester framåt. Den äldre arvingen har fått jobb i Stockholm och drar sej ditåt framåt försommaren.Han gör ett branschbyte och går till bankvärlden. Intressant.

Sidor

Prenumerera på RSS - Blogg för ilpo