Blogg för ilpo

Onsdag den 11 Okt 2017 Rullar på.

Idag vaknade man till ett molnigt och höstlikt Västervik. Tog mej i kragen och satte igång med uppgift 4 på Geopolitiken. Gick faktiskt bra när man väl kom igång. Avverkade under dagen 1 kap av sammanlagt 5, fast det var ett tungt kapitel.Får ta nästa imorpn. Sedan ett ryck med Micco och vi gick 12 km faktiskt utan regn fast ruggigt och kyligt var det. Sedan en sista lunch på Thai hoa. Räcker med Thaimat denna veckan känner jag nu. Kämpade på med städningen och körde en runda i sovrummen och ovanvåningen som nu verkar vara klar.

10 Okt 2017. En fin Tisdag i Västervik

Idag gick jag och Micco 12 kms rundan. Vi kom iväg redan vid 08 så vi var hemma redan vid 10,30. Mentalt urlakad just nu skulle ha tagit tag i uppgift 4 på Geopolitik men inspirationen och ett provisoriskt databord lockar inte just nu. Får se om jag kan ta några timmar imorgon istället.Städningen av villan går vidare. Övervåningen klar plus två av sovrummen..Frysen tömd och urstädad. Hittade ett speciellt medel för kyl o frys och det funkar faktiskt toppen. Idag blev det mat på Tha Hoa i stan. Inte riktigt lika bra som när vi var i Västerås o åt i stan men det får duga sista veckan här.

9 okt 2017..Nu kommer hösten

Märkte att solen går ner betydligt tidigare nu. Redan 18.05. Och upp orkar den inte förrän kl 07.14...raska steg mot vintern nu. Skönt att man har en GC resa bokad i slutet på året så har man nåt o se fram emot. Har börjat städa ur huset i Västervik nu. Garaget och uterummet blev klart idag. Imorgon ger vi oss på ovanvåningen. Hann med rutorna oxå idag vilket var skönt. Körde bort ytterligare en last med skräp till återvinningen. Samtidigt försöker jag bringa reda i den bokade garageplatsen i Västerås.

17 September 2017 Demokrati och Kränkbarism

Puhh...helt genomtrött efter gårdagens runda till Västerås. Upp kl 04,00 och körning till Norrköping i värsta rådjurstiden på dygnet, lyckligvis utan incidenter. Lasta ur hos äldste arvingen, tömma hans källarförråd o sen köra till återbruket i Västerås för att runda av allt med en retur rill Västervik....börjar bli för gammal för den här typen av blixtvisiter... Som tur är är det inte så många till nu. Det var första flyttlasset av tre. Fantastiskt fint område Östra Mälarstrand. Vi kommer att bo bara en liten bit ifrån han , nämligen på Fyrtornsgatan på Lillöudden. Verkar perfekt.

14 September 2017...Äntligen börjar det blir ordning o reda

Har varit en tid med massor av att göra och vissa saker har fått stå tillbaks som t ex skrivandet. Men nu börjar saker ordna till sej. garaget är nästan helt tomt. Räknade att jag har sått c:a 100 kg verktyg mm. har även blivit överflyttad till Västerås Polisvoluntärsavdelning så vi väl se vad det bär med sej.Bowlingen ligger lite i standby läge i väntan på byte till annan Västerås klubb., Får väl se vilken man väljer. Engagemanget inom politiken ligger också standby i väntan på ortsbyte. Det som däremot trillar på i sin egen takt är läsandet. Kom in på Samhällsgeografi 30 hp A i Uppsala.

Söndag 6 Aug 2017..Förändringens tid är här.

På fredag är det dags. Då släpps den. Ska bli kul o se hur det går.

Har graderat om fotoutrustningen en del. Bilden på Micco med den nya gula bollen är tagen med Nikon D5300 och ett Sigma 150-600. Sigman är betydligt bättre än den Tamronen som jag provade i våras. kanske t.o.m bättre än Nikons egen 200-500. D5300 är väl inte den vassaste men av olika anledningar valde jag den. kanske det kan bli en D500 så småningom. Kör med dom nya P objektiven  18-55 och 70-300. Fungerar bra och är väldigt marginella skillnader. Dessutom har bägge Vr till skillnad från dom gamla.

Tisdagen den 1 Augusti 2017

Juli är slut och dagen till ära idag så regnar det i Västervik. Augusti månad är på gång. Äldste arvingen är på besök då han har semester och naturligvis så har man fått agera mekaniker och bytt olja,oljefilter,kupefilter och luftfilter på hans bil. Onödigt att lämna in den på verkstad för tusentals kronor då han kör 300-400 mil per år....Har rensat en del i garaget och nu åkte den gamla skivsamlingen ut. La ut den på Tradera så fick man åtminstående den avhämtad. Seriesamlingen fick sej en genomgång och jag slängde c:a 70% av dom mest slitna tidningarna.

Sidor

Prenumerera på RSS - Blogg för ilpo