Blogg för ilpo

Den siste krigaren..

Hiroo Onoda, så hette den japanske underrättelseofficer som först 1974 godtog att kriget var slut. Andra världskriget, alltså. Under kriget blev han satt på den filippinska ön Lubang för att där föra gerillakrigföring med sitt förband. Ensam kvar vägrade han tro på att kriget var slut och fortsatte med denna krigföring. Att kriget skulle vara slut tog han som amerikansk propaganda och de amerikanska bombflygplanen som flög över Vietnam var för honom ett bevis på att kriget fortfarande höll på.

Busschaufför

En nybliven busschaufför krockade på sin första busstur. Polisen kom och frågade busschauffören vad som hänt.
Busschauffören svarade:
Inte vet jag, jag var bak i bussen och sålde biljetter.

Tisdag 16 Juli 2019

Regn igen....regnade igår och det verkar fortsätta idag. Fast igår var det mer och kraftigare regn. Idag duggar det lite och sen är det t.o.m lite uppehåll emellanåt.

Bilen rullar på, fast det märks att den inte är en landsväglok i alla fall.....lite smått irriterande ljudnivå och ingen farthållare!...

Kraftkällan på hela 68 hk har sina begränsningar vilket tydligt  märks om man vill göra en snabb omkörning eller vid långa backar....

7 Juli 2019..Äntligen uppackat...

Efter en intensiv vecka har vi äntligen landat i vår nya lägenhet. Massor av logistik som skulle synkas.....hyra lastbil, lämna gamla möbler,beställa nya möbler, hämta grejor på IKEA,lasta lastbilen två ggr, lämna lastbilen, packa upp allt....slänga alla kartonger koordinera slutstädning,boka städbesiktning samt till slut lämna tillbaks nycklar till den gamla lägenheten...

Läkarbesök

En ung kvinna går till läkaren.
- Vad kan jag hjälpa dig med?
- Joo, jag har så ont, jag tror jag har brutit varenda ben i kroppen.
- Men snälla du, det är ju inte möjligt, säger läkaren.
- Jo visst, titta här, svarar hon, petar sig på axeln och skriker till. Sen petar hon sig på vänsterarmen och skriker till igen. Hon fortsätter att peta sig lite här och var medan hon tjuter - Aj aj aj - och till slut tystar läkaren henne och frågar vänligt:
- Du, du är blond egentligen eller hur?
- Ja, hur visste du det?
- Jo, det är fingret du har brutit...

Söndag den 12 Maj 2019....Helgen slut

En trevlig helg där vi på Lördagen åkte in och kollade Kallhäll , Kungsängen och jakobsberg sen körde vi via Barkarby station till Vällingby. Vi var inne på en affär som hette Världens mat. Intressant. En massa olika sorters mat från stora delar av världen. Kul att kolla på. Sen tog vi och spontanåkte till pojkarna och vilken tur vi hade ..bägge var hemma. Vi hämtade pizza och hade allmänt trevlig samkväm innan vi körde hem till Västerås igen. En lyckad Lördag.

Fredag 3 Maj 2019

Idag är det städdag och ska handla lite. På Hälla som vanligt på fredagar. Har varit lite pussel med teckna nytt elabonnemag,bostadsrättillägg på försäkringen och säga upp TV kanalerna, men nu borde allt vara fixat. Beställt slutstädning och kontroll samt bokat lastbil.

Maj månad och det snöade igår...lite skillnad mot förra veckan då det var nästan 20 grader varmt...

Annars rullar det på med pojkarna i Sth och vi här. Dom var på besök för påskmiddag för ett par veckor sedan. Det är så smidigt när det bara tar en timmes resa.

Sidor

Prenumerera på RSS - Blogg för ilpo