Torsdag den 21 December 2017. Utländsk Sverigesyn och vart tog Traniee jobben vägen?

Diskussionen om våldtäkter och dess konsekvenser för våldtäktmän respektive offer svallar ju högt idag. Politikerna värjer sej och svamlar om att ANTALET våldtäkter som klaras upp stiger, nu senast i Aktuellt (20/12-17) av självaste Stefan Löven. Att sedan marginalisera att procentandelen sjunker ökat ju inte förtroendet precis hos väljarna. Förresten vem skriver dom här talen till Löven? Verkar ju inte vara speciellt höga krav på dom posternai alla fall. Varför överhuvudettaget nämna att antale uppklarade fall stiger? Vad är intressant med det? Faktum är att FÄRRE våldtäkter klaras upp. En annan sak som slog mej är den avvärjningsteknik som han använder och som verkar vara en gängse metod. Det är inte hans ansvar att det är som det är utan det är Polisens. Han som högst ledare vägrar ta ansvar för sin egen organisation utan kör ett mantra med att det är oacceptabelt, så här får det inte gå till mm Han verkar på två plan. 1. Den politiska där opinion och floskler , ofta utan verklighetsförankring, råder  sedan i den verkliga arenan där ekonomi och verkligheten finns. Här får han inte ihop det. Han som högste ledare har inflytandet och kan sätta regelverket men har vägrar konsekvent att ta ansvar för verkligheten utan värjer sej med floskelstrategi. Beklagligt. Inte ens det mest naturligasteg kan han ta d.v.s det som sker i näringslivet när en Ledare misslyckas: man får ta konsekvenserna. Det finns ett flertal exempel i näringslivet där olika VD:ar endast har fått 1 år på sej för sitt uppdrag och misslyckats , ofta beroende på riktigt tyffa krav från styrelsen, och då har dom fått gå. Nej inte i politiken där kan man hålla på i åravis med matran om att organisationen ska sätta se och ändrade förutsättningar. Ändrade förutsättningar finns det alltid, det är en del av verksamheten. Du och jag är en dag äldre imorgon, bara det är en ändrad förutsättning. Som Ledare får man betalt för att hantera sådant. Nej den stora skillnaden är nog att det är så lätt att låta bli att ta obekväma beslut när man inte handskas med egna pengar utan allmäna skattepenger...

Tillbaks till våldtäkter. Roade mej med att se vad omvärlden skriver om Sverige, här kommer några klipp:

Undrar hur det ses av den vanliga läsaren i UK när man läser uttalanden om våldtäktmän i Indien döms men i Sverige gå dom fria...( http://www.dailymail.co.uk/news/article-5197675/Hundreds-protest-Sweden-series-gang-rapes.html  )

Signalverkan från Sverige till omvärlden '' Sverige älskar våldtäktsmän''  ( https://www.huffingtonpost.com/michael-moore/dear-government-of-sweden_b_798061.html )

I USA får man är man lite mer rättfram med etniciteter.... ( https://www.usatoday.com/story/news/world/2017/02/08/alleged-gang-rape-facebook-shocks-sweden/97633012/ )

Eller...Sök sanningen istället för berättelser... ( http://www.nationalreview.com/article/445169/swedens-rape-problem-truth-more-complicated-narrative )

MEn inget biter på den Svenska internationella '' storheten'', vi fortsätter att vera som en Internationell moralisk stormakt trots att vår hemmaålan ser allt annat än ren ut. Personligen tycker jag hela scenen är tragikomisk. En massa små öar där det pågår konflikter och bristen på ett tydligt visionärt ledarskap lyser som en klar stjärna. Vi klagar på våra höga skatter men vi får skylla oss själva. Skatterna kommer ALDRIG att vara tillräckligt höga för att mätta det otroliga slöseri som finns i våra kommuner,landsting och stat. Pengar vräks ut till höger och vänster oftast utan konsekvensanalys eller uppföljning. Bara syftet är ''gott'' så får man loss pengar och tyvärr har ett av dom förlösande orden blivit integration. Vill du ha pengar till ett projekrt? kalla det för intregrationsprojekt! Kamelturism i Sverige? Det går väl inte? Jodå, intregrationsprojekt! (http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/miljonbidrag-till-kamelturism-och-mj%C3%B6lk-1.4150581)

Meningslösa satsningar som man mjölkar publicitet ur sen glömmer man dom snabbt vid ett misslyckade verkar varaen utvecklad strategi. Kommer ni ihåg år 2014 och regeringens satsning på 5 000 nya traniejobb/år totalt 32 000 till 2021?   (https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/48056 )

Vad hände egentligen med det?....Tja eftyer bara ett år hade dom 32 000 plötsligt blivit drygt 18 000  ( https://www.svt.se/nyheter/inrikes/av-32-000-traineejobb-blev-det-bara-ett )

För att efter ytterligare 2 år ( September 2017) skrotas helt, misslyckandet var totalt..(https://www.sydsvenskan.se/2017-09-05/regeringen-skrotar-traineejobb-i-jobbsatsning )

Genom att döpa om trainejobben kör man samma grej igen fast tre år för sent....var i näringslivet skulle det funka?.....''Du vi skiter i att introducera denna bilmodell i år , vi gört det om tre år igen likadan men med ett annat namn....)  Vem skulle ha jobbet kvar efter en sådan miss. Att sedan göra det till dom nya satsningar till en  PR grej när man har misslyckats med dom gamla är riktigt pinsamt. Men kanske mest för dom som inte orkar se igenom fasaden...