Torsdag 28 Jan 2016 Den legitimerade laglösheten.

Småkriminaliteten växer. Tyvärr vet inte den vänstra handen vad den högra vill. Ett tydligt exempel på detta är att migrationsverket så lättvindligt släpper igen ungdomar/män med fel åldrar (för låga) . Detta utnyttjas givetvis av den lilla procent som vill missbruka detta. Begå brott och visa papper på att man är under 18 och i vissa fall under 15 gör rättsystemet tandlöst.

Vanliga brottsoffer får betala priset och när dom sedan inte får försvara sej eller använda hjälpmedel ( betänk att angriparen i många fall är överlägsen i styrka antingen rent fysiskt eller i antal) så börjar tilltron till rättsystemet att falla.Med fallande tilltro till rättsystemet sår vi ett rättsvaccum.Som så många gånger tidigare tillåter inte naturen något vaccum vilket kommer att innebära att så småningom fylls detta vaccum med något. Gott eller ont.Det b estämmer våra politiker...

Medborgare som blir överfallna vågar inte anmäla eftersom dom har använt t ex pepparspray i nödvärn. Eftersom man naturligvis inte får fast förövrarna så agerar samhället med att åtala brottsoffret för olaga vapeninnehav.....ett straff som i ringa/oaktsamt fall ger böter eller fängele i 6 månader.....man häpnar....

Förövaren som t ex kan visa papper på att han är under 15 år släpps omedelbart....

Plötsligt har vi ett nytt fenomen. Den legimiterade laglösheten.

I vår demokrati har vi koncentrerat oss på rättigheter utan proportionell konsevensanalys vad som händer vid kombinationer av missbruk av rättigheter vilket innebär att laglydiga brottsoffer kommer i kläm.

Sakta men säkert har vi skapat en legimiterad laglöshet.

En otroligt het sten som ingen politiker utan ryggrad vill ta i .  

Kanske det finns en politiker som kan hantera detta om han får ökad makt   Anders Ygeman. En man som mer försöker se fakta i förhållande till realiteten.

Regeringen med Löven i spetsen har sedan länge tappat fotfästet i verkligheten. Ena veckan är det öppna gränser som gäller och fördömmande av andra partier som förespråkar mer restrektiv hållning, nästa vecka är det ID kontroll från samma regering, föresten samma förslag som regeringen dömde ut någon månad innan. Att sedan stå och säga att förutsättningarna är annorluda är ren bullskit. Sitter man så högt upp för ett land är det en skyldighet att TÄNKA EFTER FÖRE!!..   Vad händer OM vi gör såhär?.....

Hur tror regeringen att dom ska få förtroende med en sådan politik?

Polisen går på knäna och småbrott prioriteras bort.Det börjar redan märkas i det dagliga livet. Kommentarer runt om..'' det är ingen ide att anmäla dom,polisen har inte tid''....

Det mångkulturella samhället har goda och negativa sidor,låter man dom negativa sidorna ta makten så blir det mångkulturella samhället ett steg bakåt från dagens.Men till detta krävs handlingskraftiga politiker. Sexuella trakasserier och överfall på kvinnor förstår väl ALLA inte är ok. Oavsett om man kommer från Europa eller Afrika.

Att som åtgärd ge utbildning i detta går ju stick i stäv med den politiskt korrekta åsikten att alla som kommer är högutbildade..

Eller ingår det i ankommandes högutbildades kultur våldtäkt och sexuella trakasserier är normalt beteende?

Någonstans går inte siffrorna ihop.

Allt fler ledare börjar fråga sej hur vi ska ge människor med låg produktivitet och låg utbildning sysselsättning. Sverige har gått från ett industriland till ett kunskapsland som kräver mycket välutbildade personer. Idag är en civilekonom eller civilingenjörsutbildning nästan ett krav för att få ett vanligt tjänstemannajobb. Att då få den krassa verkligheten i ansiktet att 80% av dom som kommer är lågutbildade och kräver omfattande åtgärder kommer som en kalldusch för verklighetfrånvända politiker.

Föresten så har jag så tränade jag lite i veckan...625 och 678 i Tisdags, 722 Onsdag och om andan faller på ska jag köra några serier idag med. Hade fågelkurs igår och nu har vi planerat in vårens aktiviteter. Ska bli roligt.

 För övrigt tycker jag hela lagstiftningen bör ses över avseende straffskala beroende på brott.Vår lagstiftning är inte anpassad till dagens situation. Det kan inte vara meningen att förövare ska gynnas i lagen, eller?