Torsdag 28 December 2017 Snart ingen bilproduktion kvar i Sverige..

Volvo sålde 530 000 bilar år 2016. om bara 3 år vill man sälja 800 000 bilar/år. I Europa finns en marknad på max 250-260 000 bilar.

Volvo har fabriker i Sverige,Gent,Kina( 3 st) Indien(https://www.gp.se/nyheter/ekonomi/volvo-cars-%C3%B6ppnar-fabrik-i-indien-1.4289838 )

Kina är en ny stormakt, dom kommer att expandera sin egen produktion och kunskapsöverföringen är i full gång. VOLVOs egen Standardisering (VCMS) är helt enkelt nyckeln till att ge bort den kompetens och kunskap som vi har tillskansat oss sen generationer tillbaks.(https://www.finansliv.se/tag/geely/ )

Om neddragningar skall ske eller om man inte når målet 2020 i försäljningen så sitter man med en fabrik för mycket i Europa. Lönerna är för höga och kostnaden för att bygga för hög. Svenskarnas naiva inställning till Kinas framfart och affärmässighet syns väl tydligast att man nu avancerar till moderbolaget och köper in sej och alla är förvånade...( https://www.di.se/nyheter/jatteaffaren-en-chock-vdar-och-storagare-pa-laktaren/ )

USA fabriken ska tillverka S60 Worldwidw och troligen , enligt rykte, XC 90 för USA.  Kina tar KINA,Asien och USA.  Kvar blir Europamarknaden till någon av dom Europeiska fabrikerna.  Det är en fabrik för mycket i Europa.

Dessutom är det billigare att tillverka bilar i Kina och frakta dom till Europa....Varför finansierar Kina den nya Sidenvägen? För att gynna Europeiska konkurrenter?...(https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-sidenvag-klar-viktig-for-nordisk-handel )

Tyvärr så kommer Svensk bilproduktion att gå samma väg som Teko, varv och mobilindustrin. Inom 10-15 år så har vi troligen inte produktionen kvar. Komponetet-tillverkningen flyttas och det är även risk för att hela monteringen följer samma väg...