Onsdag den 20 December 2017 Polisens misslyckande och brist på Ledarskap

Snart är det vintersolståndet d.v.s den dag då dagen är som kortast, infaller imorgon den 21 December. Har alltid trott att det är synonymt med ordet midvinter men det fick jag i veckan lära mej att det inte är. Midvinter är den dag/period på vintern då det är som kallast, vilket brukar inträffa i Februari. Alltid lär man sej någor nytt, på tal om nytt. Läser ju Samhällsgeografi på Universitetsniva A. Det går rätt så bra, litteraturen är på Engelska vilket komplicerar till det lite men har klarat alla kurser med G eller VG. Nu har jag bara tre uppgifter kvar innan A kursen är klar den 14 Januari 2018. Fick besked om att jag har kommit in på nivå B så vi får väl se om det inte dyker upp något annat i vågen så blir det uppsats i vår.

Men för att återgå till reflektionen om lärandet. När man läser på äldre dagar så blir lärandet i centrum istället för kanske ,när man var yngre, få betyg och godkänt. Har lärt mej otroligt mycket om samhället och det som förvånade mej är att det finns väldigt mycket om migration och globalisering i kursen. För mej är det ofattbart att vi har politiker som sitter och styr landet utan att ha en riktigt bakgrund. Idag måste man ha en bättre egen grundutbildning än svetsarkurs och kontakter. Oavsett hur bra medarbetare man har så är den egna insikten så mycket mer värd. I slutändan är det den egna övertygelsen som spelar roll för vad man kämpar och tror på. Att idag styra ett territorium utan en högre utbildning är för mej i praktiken omöjligt. När detta sedan kombineras med ett Ledarskap baserat på rädsla och popurlism blir det en katastrof..

Inkonsekventa beslut, svängade fram och tillbaks och olika typer av signalpolitik man bedriver utan att förstå helhetsbilden är förödande för landet och dess medborgare. Ta som exempel Lerums kommun som fick böter av konkurrensverket på tre miljoner för att dom använde direktupphandling av bostäder för den mängden anvisade nyanlända som dom tvingades ta emot...horribelt.(https://www.dagenssamhalle.se/debatt/vi-tog-ansvar-flyktingarna-nu-straffas-vi-19984)

Eller varför inte ta vår instutition som skall garantera säkerhet och ordning  Polisen. Här har vi ett exempel på att även om man har en högre utbildning så är den inte mycket värd om man inte förstår konsekvenserna av sitt eget handlande. Bristen på insikt och tron att ens egna nätverk stöttar i blött och torrt verkar ge stöd till beslut och dom som sitter med kunskap om organisationen och som inte håller med..dom eliminerar man

Vi ger en redan avdankad tjänsteman ( Dan Eliassson) som redan har förstört Migrationsverket och Försäkringskassan befordran att ta hand om riket säkerhet..Polisen. Resultatet ser vi nu. Jag rekommenderar alla att läsa  boken Den stora Polisreformen. (https://www.bokus.com/bok/9789144111766/den-stora-polisreformen-fem-arbetspapper/)  Med den läst är det en ännu större gåta hur man 2015 kunde gå in i den nuvarnade organisationen. Det var ju dömt att misslyckas.  Låt oss återvända till Tjänstemannen Dan Eliasson. Juristexamen från Uppsala och en av argumenten som framförs till hans förtjänst är att han 2016 mottog ett Internationellt pris den s.k  Robert Peel-medaljen för "ledningen av evidensbaserat polisarbete". Enligt egen utsago bestod  grunden till utmärkelsen vara hans ansträngningar under sin tid vid justitiedepartementet för inrättandet av Stockholmspriset i Kriminologi som sedan dess har utdelats sedan 2006. ( http://www.dt.se/dalarna/hedemora/rikspolischefen-tilldelas-pris-for-sitt-ledarskap ) Hur detta hänger ihop vet jag inte men tydligen gör det det.

Att sedan media kopplar ihop detta med hans arbete inom Polisen gör ju saken dessutom riktigt pinsam för dom inblandade. Utelämnade av orsaken i vissa media får det att se ut som det skall kopplas ihop med hans arbete i Polisen..( http://www.dalademokraten.se/dalarna/dan-eliasson-tilldelas-ledarskapspris )

En kul grej...Visste ni att Dan Eliasson var medlen i PUNK bandet Bad Boo Band....dom som hade en hit med '' Knulla i Bangkok'' på 70-talet... (  https://www.youtube.com/watch?v=l9V1sN84Iws )

Han är även medlen i nätverket Ruben och Hilda där okända Anne Ramberg ingår.....(  https://ledarsidorna.se/2016/09/hilda-ruben-sant/

Hyckleriet känner inga gränser och man hanterar medborgarna som idioter. Annika Stenberg misslyckande i Polisregion Syd är ett lysande exempel. Rekryterade gamla kompisar utan polisär erfarenhet till topplöner ( https://www.sydsvenskan.se/2016-11-21/polisfacket-jo-anmaler-regionpolischefen-annika-stenberg ) och satte stopp för det ofattbara brottet med subventionerad lunch för polisen..( https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-kartlagger-frallpriser ) men självklart var det inte därför hon avgick ( http://www.skd.se/2017/01/09/polischefen-avgar-med-omedelbar-verkan/ ) 

Trots detta uppenbara misslyckande tar nätverken hand om de sina....Bolagtsverket har en ny lysande chef dom kommande sex åren... ( http://www.nsk.se/2017/06/30/kritiserad-polischef-far-nytt-toppjobb/ )

 Helt ofattbart att Dan Eliasson sitter kvar, den mannen måste ha stora hållhakar på många personer...synd att man inte får ta del av det...Spännade ledare vi har...