Onsdag 8 Sept 2010..Kopiermaskin...Drivkraft...

Tänkte på ett program som jag såg på Tv angående utvecklingen av samhället som Bruksort. var egentligen i min mening en ganska trist och svart bild av samhället. Håller nog inte med faktiskt.Man kan tycka vad man vill om utvecklingen men den är svår att att bromsa. Däremot tror jag fortfarande att man kan välja riktning. Finns för lite drivkraft.

För många som bara tänker i individbanor. Kanske ett resultat av fokuseringen på individens eget bästa som har skapat alldeles för många stora Egon som ständigt behöver näring.....Inte bara i arbetslivet utan detta kan man även se i föreningslivet. Fel personer med fel drivkrafter på fel ställen..hur orkar dom..

Några ord om jaget och Vi:

  • Om drivkraften är att jag måste bli berömd så är det jag som måste driva processen.
  • Om drivkraften är att vi ska bli berömda så är det vi som driver processen.

Om vi ska göra saker ihop vilket ska man välja? Kommer ihåg ett uttalande av en kvinnlig Föreningsledare inför sina medlemmar: 

Jag har mina pass på dessa tider,kom på dom. Andra Ledares pass  bryr jag mej inte om det är viktigast att ni kommer ihåg mina pass.

Hur tänker man då?

Drivkraft vid kvällens Gjympapass fanns det i alla fall. Det roligt att se att så många trots allt försöker må bra och röra sej. Drygt 40 igen på passet bra tycker jag. John hade gjort om passet lite på ett par ställen så jag kom faktiskt av mej,,,aj,,aj,,,tror det var vid den samba/Salsa inspirerade låten....det lär bli en liten utmaning att memorera....Tja har hela hösten på mej så det ska nog gå till slut.

Till sist kan jag inte låta bli att undvara några ord från Einstein:

''Om vi tänker likadant som när vi skapade problemen kommer vi aldrig att lösa dom´´