Onsdag 2 Dec 2015...Det röda beroendet

Ännu en fin morgon med -4 grader fast ingen snö ännu. Så fint väder igår så jag och Micco tog en långpromenad på 1 tim 40 min i det vackra vädret.Får väl hoppas på lika bra väder idag.Veckoshoppingen gav lite småfynd, 3 Gevalia för 69:- på Netto är helt ok fast jag fick 2 för 45:- på Willys förra veckan. 4 styck Pepsi Max 1,5 L för 39,95:- är också ett bra pris.Också på Netto faktiskt. Annars hade jag tänkt köpa Kyckling där med men ångrade mej när jag såg att det var Danskt och dessutom packat i Polen. Köper av princip inget Danskt kött överhuvudetaget, dom har alldeles för oetisk djurhållning.

Dagens bowling gav 648 i första rundan där jag sökte efter mittlinjer men hittade tyvärr inga. Gick in till ribba 10 i andra rundan och åstadkom 710 vilket jag är nöjdare med. Svänget utevid ribba 5 var svårbehärskat annars brukar det vara en säker linje.

Idag är det dags för fågelskådningskurs igen.Intressant fast det är svårt i verkligheten. En sak att titta i en bok, helt annat i verkligheten.Fast kursen var helt ok i pris endast 150:- för 8 ggr inkl 2 utflykter. Detta till skillnad mot Fotokursen som jag gick  4 ggr för 890:-  Absolut inte prisvärt.

Mycket prat om opionsundersökning igår. Med tanke på det så tänker jag på vilka som regerar och då tänker man på Vänster som osökt leder in på rött. Då kommer jag att tänka på Ketchup, för det är ju rött. Ketchup.På en tjänsteresa för herrans många år sedan bar det iväg till Belgien,Bryssel tror jag det närmare bestämt var. Efter diverse företagsbesök och diskussioner var det så dags för den traditionella middagen på kvällen. Vår gäst förkunnade mycket stolt att han hade lyckats få plats till vårt sällskap (6 st) på en av Stadens inneresturanger dit det normalt var 2-3 veckors väntetid..Förväntansfulla steg vi in och inredningen var ,väl i den tidens anda, mycket trendig med grovhyvlade träbänkar och bord. Jag tänkte mest att det var jobbigt med träsmak efter 20 minuter. Hursom helst högerkolummade vi friskt i menyn och väntade på dom smaskiga kött och fiskbitarna. När dom kom in så var tillbehöret endast pommes. Säkert jättetrendigt men knappast vad man förväntade sej på en sån lyxkrog.Till saken hörde att i sällskapet fanns en person som på inga villkor kunde äta pommes utan ketchup. Inte en ketchupflaska inom synhåll fast alla letade. Det bar sej inte bättre än att han till slut var tvungen att be kyparen om ketchup. Kyparen gjorde stora ögon och försvann blixtsnabbt in i köket. Efter en kort stund kommer , inte bara kyparen men också  , kocken ut. En storrest bastant sak på minst 1,95 i bägge leden. Ställer sej bredvid vår olycklige ketchuptörstande vän och stirrar olycksbådande. Tystnaden lägger sej som ett lock, inte bara över vårt bord men sakta över hela resturangen.Inte ett ord. Kocken stirrar på vår vän i sällskaoet som nu har börjat skruva lite på sej av obehag. Till slut säger kocken med hög och barsk röst. ''Is it You that what KETCHUP??''  Yes kraxar vår vän till svar. Då säger kocken.'' In THIS resturang we dont serve KETCHUP!!'' Varpå han stolt vänder helt sonika om och går ut. Vid detta laget har alla i hela resturangen slutat äta för att följa detta vardagsdramatik. Vår vän har krympit till en väldigt liten person och inser att han nog får äta sin pommes utan ketchup...

Sens moralen av detta:  Om du är beroende av rött så ge dej inte på något du inte klarar av.  Häpp!