Måndag 28 Dec 2015 Ledarskapets förbannelse.

Då var julen överstökad och en tillfällig vardag har sänkt sej igen. Snart är året slut och en uppsummering av 2015 kan göras.2016 väntar runt hörnet. Visselblåsare. Ett nytt ord som präntar sej fast med både goda och dåliga associationer. Men på något sätt verkar tryckfrihetsförordningen från 1766 håller på att sättas ur spel. Allt med politiska korrekta förtecken. Mängder av vittnesmål snurrar runt på sociala medier från namngivna personer (med bild) som berättar om t ex förhållandena på Migrationsverket. Rykten och vittnesmål om hög andel vänsterradikaler och invandrare bland handläggare som favoritiserar sina särgrupper....illa om det är sant.

Just detta faktum att det är en sluten värld där du straffas om du väljer att träda fram med fakta gör ju saken riktigt farlig. Farlig för demokration.Dom som väljer att träda fram är dom som har slutat och inte kan förlora mer i anseende eller repressalier från arbetsgivare , staten i detta fallet. Avsaknaden av kontroll och stringens lyser omigen som en röd tråd i verksamheten. Men detta är inte så konstigt. Ledarskap går som en triangel. Tar man inte ansvar i toppen så sjunker per automatik ansvarstagandet ju längre ut i hirarkin man går. Detta vet ju alla som har sysslat med förändringsledarskap i evigheter.  ''Folk gör inte som du säger utan dom gör som du gör''  

Agerar man ansvarslöst i toppen så kommer hela statsapparaten att präglas av detta.Utestänger man och mediamobbar ett visst parti så är det legalt att göra det i hela organisationen, det kan t.o.m eskalera och man förväntar sej att ledningen ger sitt tysta medgivande...sakta men säker sätter vi demokratin ur spel..allt för den goda sakens skull...

När man signalerar att belöningssystemen premierar medlemmar i extremgrupper så ökar man extremismen. ( exempel: Ekot anställer AFA aktivist. AFA som av SÄPO klassificeras som en terroristorganisation). Detta sänder otroligt starka indirekta signaler i det demokratiska systemet.

När dom mest dominerande tidningarna (Aftonbladet och DN ) så öppet blockerar och förvanskar andra åsikter och fakta så närmar man sej farligt när en statlig propaganda maskin där vissa åsikter är förbjudna.Att man går så långt så man t.o.m förnekar att SCB statistik..

När man öppet ens lyfter frågan om att man borde börja censurera vissa åsikter på Internet, då är vi när demokratins sönderfall.

Man måste fråga sej varför det inte får förekomma en grundläggande rättighet att diskutera olika åsikter. Varför vill man ta bort diskussionen? Att diskutera något betyder inte att man håller med.

Eller...är det så illa att man vet att man inte har belägg för den politik som bedrivs och att man vet  att om man ställer upp med lika villkor på en saklig diskussion kommer man förlora och tappa ansiktet totalt?......Vi får verkligen hoppas att så inte är fallet för om det stämmer så är Sverige riktigt illa ute. Då har vi nämligen särintressen som styr Sverige och i värsta fall stämmer dom konspirationsteorier som finns , att vissa personer inom regeringen satsar på en personlig karriär inom FN och då är det bra med en humanistisk grundsyn...till varje pris....

Jakten på visselblåsare går vidare inom dom statliga verken. ''Bara vi hittar dom som läcker fakta så ordnar det sej''. Ledarskapets förbannelse har lagt sej. Berusningen av makt förblindar och ger styrka till att flytta gränserna för det lagliga mot det olagliga.

Något positivt i alla fall. Idag gick solen upp 08.34 och ner 15.15. Dgaen har blivit 4 minuter längre, låt oss hoppas att den ljusnade framtiden tillhör oss...Kanske..