lördag 5 Nov 2016 Vingen ska förnyas..

En väldigt regnig dag så det blev några timmar i garaget...rev bakdelen och fick en liten överaskning

Gummidamasken sönder till luftdämparen...blir till att jaga ett nytt...

Mätte skivorna och fick nästan en chock..dom var nere på 4,6 mm  förstår inte man har vågat köra med vingen med så dåliga skivor. Min måttet på skivan bak är 6 mm den levereras i tjocklek 8mm från fabriken..otroligt...

Så det var bara att riva bort och beställa nya från England...dom kommer väl om någon vecka....rev skydden på framsidan och fick en chock till ..skivorna BÄGGE...var nere på 3,8-4,0 mm... otroligt..här är mingränsen 5 mm men den är passerad för länge sen...från fabrikens 6mm. Det positiva var dock att hjullagerna var ok. Dom måste vara bytta. Kan omöjligen hålla så länge. Bakre bromsok verkar ochså vara bytt  då den inte var så fruktansvärt skitig som allt annat på hojen. Har haft några vingar men aldrig en så skitig hoj som denna. Har redan spenderat 20-30 timmar bara med att ta bort olja och ingrott smuts...

Hela bromssystemet var med andra ord helkass. Huvudcylindern slut, den fick jag totalrenovera nu är den som ny,slangarna bytte jag då dom var original och nästan 30 år gamla och hade säkert gått sönder vilken dag som helst. Då jag rev slangarna fick jag byta främre långa bromsrör också då gängorna var slut i nipplen.Slutligen nu så byter jag samtliga skivor både fram och bak, och eftersom jag byter skivor måste jag sätta dit nya belägg med. Med andra ord en komplett renovering av hela bromssystemet.