Lördag 16 Okt 2010......ULLARED....

Han titta ut över landskapet. Satte händer i sidorna och funderade på nästa drag. Så tog han och drog artiklarna närmare mittgången så dom snabbt kom i vagnarna.Alla var färgranna och lockande så att man skulle frestas att ta två. Det gjorde jag..

Uppvaknandet klockan 05,00 kunde man ha varit utan en Lördag. Så dock inte denna dagen då resan gick mot det numera tvålopera berömda ULLARED. Eller Männens helvete som det har kommit att kallas. Tänk om man kommer till Ullared när man har gått bort. Vilket fruktansvärt straff. Tosiga fruntimmer som vräker ner schampoflaskor ihop med luktigottare i vagnar där dom får trängas med bakplåtspapper och skrubbisar. Förtvivlade scener när shoppingtokiga kvinnor plötsligt inser att kundvagnarna är slut. Här gäller inte..Ett kungarike för en häst utan här gäller ett kungarike för två shoppingvagnar. Djurmat blandas med servetter och värmeljus. Allt som är billigt dras likt magneter ner i vagnarna. Som ett hungrigt monster står varuhuset och sväljer maximalt antal besökare. Sequritas vakterna klagar på att man har glömt sätta ut kravallstaketet eftersom man inte trodde på rekordbesök denna lördagen. Kötiden är nu uppe i c:a 2 tim och 35 minuter för att komma in. Kön har inte bara ringlat sej runt hela parkeringen utan även runt huset med Tomteland och vidare upp bredvid det riktiga varuhuset. Parkeringsplatserna har sedan länge tagit slut. I ren desperation parkerar folk precis över allt för att få komma in och dela lågprisparadiset. Gångvägar,gräsmattor, väggrener är sedan länge fulla. Alla reservplatser likaså. Fy fan...inte en gång till.....Hade vi inte varit där i tid och sluppit kön tack och lov så hade vi vänt....nu var vi där 08,30 inte en minut för sent och slapp åtminstående köa in....

Han packade bestämt ihop tomkartongerna där han stod bredvid mej och började gå mot lagret. Ola-Conny hade återigen fått ordning på godiset.