Julafton den 24 December 2017

Tiden går snabbare och snabbare ju  äldre man blir och nu är det julafton igen. Den stora helgen som på något sätt symboliserar att mörkret har vänt. Tid för lite reflektion och lugn. Nu är ju det kanske inte det lättaste med lugn, inte för mej i alla fall då jag tycker att den utveckling som har varit i landet sedan 2014 mer eller mindre har gått i fel riktning. har fått en bredare syn på migrationsfrågorna men tyvärr samtidigt ökad insikt i hur illa dom sköts på högsta nivå. Den Svenska modellen har fått sej en riktig törn. Vi är numera otroligt ängsliga för att diskutera problem och sakfrågor utan har en tendens att skönmåla allt med fina ord....ordet  Utmaning t ex som används för att försköna ett problem som är svårlöst....så missbrukat.

Men det som ororar mest är dom tvära kasten som sker. Först tar man ödesdigra beslut sedan 1.2 år sedanre tycker man tvärtom, men då är det ju försent...''Man kan inte laga krukan som man slog i spillor genom att säga förlåt''  det gamla ordspråket fungerar än idag.(https://www.dn.se/nyheter/politik/integrationen-fungerar-inte-som-den-ska/ )

I ett uppmärksamat gruppvåldtäktsmål frias gärningsmännen ( https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/dom-i-fallet-om-misstankt-gruppvaldtakt-i-fittja)

 Samtidigt så lägger regering kraft och energi på en 5:e pappamånad...(  https://www.jp.se/article/forslaget-fem-oronmarkta-pappamanader/ )

Allt spretar och ingen vill ta ansvar...Stadsminister pratar om hur det borde vara. Sluta prata och agera hade varit bättre, hur man samtidigt kan ha förtroende för Polisen är i det närmaste en fenomenal verbal konst.. ( https://www.svt.se/nyheter/statsministern-om )

  Bara prata och själv tro på det man säger verkar ju uppenbarligen imponerar på en del i landet då han fortfarande har stöd....snömos...snömos.....

God jul på er alla!