2 Feb 2018...Så lämnar vi ännu en vintermånad efter oss.

Sakta men säkert märker man att solen orkar sej kvar längre varje dag. Hörde diskussionen om att ev ta bort sommartiden, i mitt tycke ett avdom bättre EU förslagen. Varför ska vi ha vintertid? Låter dessutom otroligt deprimerande...

Studierna rullar på. Det som jag märker som en väldigt stor skillnad mot när man läste fär 30 år sedan är det påtagligt feministiska inslaget i dom kurser jag läser. Kanske är det ämnena jag har valt, kanske är det en medveten strategi.... Man petar in litteratur av kvinnliga författare till minst 40% och ska jag vara ärlig så är kanske inte kvaliten alltid den bästa samtidigt som jag förstår poängen med det. Det är inte lätt att vara en äldre man som läser kurser med en massa ettriga 20 års tjejer. Dessa saknar ofta arbetslivserfarenhet och verkar inte värdesätta den speciellt mycket heller. Det är referenser till forskning som gäller. En farlig attityd tycker jag. Att tro att man kan skaffa sej absolut sanning och livserfarenhet genom att enbart läsa och hänvisa till utvald forskning leder till ett ganska enfaldigt sätt att se olika perspektiv, speciellt när man alltid tror att man har rätt bara för man ha råkat läsa eller höra en speciell föreläsning. Om det är denna generationen som ska styra landet i framtiden blir man lite bekymmrad ...

Tuffar i alla fall på med Samhällsgeografi B. Eftersom mman är över 54 år får man bekosta allt själv vilket har gjort att jag har köpt begagnade böcker. Har fungerat fint hittills i alla fall.

I helgen är det dags för Ordförande konferens i Bowlingen. Lär väl inte få sitta kvar en period till eftersom man inför könskvotering och då faller man automatiskt bort eftersom jag är av fel kön...Tycker väl att könskvotering börjar bli ett ganska trubbigt instrument ju mer utvecklingen går framåt i landet.Kompetens och intresse har jag väldigt svårt att se att det styrs av en huvudfaktor som heter kön. Sen vet jag att det finns motsatt åsikt men detta är min  åsikt i alla fall.

Finns annat att göra den tiden så det är ingen katastrof.

Idag gick solen upp 08,04 och den går ner 16.11. Dagen är 8 timmar och 11 minuter lång. Dagen ökar med 5 minuter per dag.