Yamaha XJ 6

Så då var det dax igen för ett MC byte...men nu har jag tröttnat på stora hojar... Bytte till mej en 2009 Yamaha XJ 6...en liten lagom maskin på 600 cc. Den är perfekt för småturer,till och från Jobbet...

En pigg liten rackare på 78 hk..men som dom flesta 600 cc måste man vänja sej vid att varva lite mer...100 km/h ligger varvet på c:a 5 000 rpm trots 6 vxl låda..

Struntar nog i väskor men har beställt en pakethållare så att jag kan sätta på en Toppbox som väntar i garaget.

Tyvärr så kommer inte pakethållaren förrän 13 Juli.....å andra sidan får jag lite o göra under semestern..

Färgen är något åt typ silvergrafit. Får ta mej i kragen och ta ett foto på den...

Kört 50 mil nu mest till och från jobbet och gärna via Nyteboda..

Vägen via Nyteboda är en fin MC väg.Dock lite smal på vissa ställen och framför allt med en stor risk för vilt...men fin.Många fina sjöar som bildar en fin inramning till vägen. Se även upp för dom självutnämda rallyförare(bil) som man möter ibland...tyvärr väldigt många i 20 års åldern med KW-stinna motorer..

Ett annat fenomen som har uppstått är att finns en utbredd uppfattning om att allt annat än svart asfalt är en styggelse... Jag tänker på dom fantastiskt ambitiösa ungdomar som gör allt för att få asfalten att bli svart igen visserligen är det ett dyrt sätt att ''måla'' med gummidäck men detta verkar inte beröra dom.. Man kan höra hur hårt dom jobbar med sina däck....vilken entusiasm!

Får väl vara glad att man kan köra till jobbet....21,6 km blir det från dörr till dörr hem -jobbet...

Annars kan man ju ta vägen via Vilshult men den är lite tråkigare.. Helt svart på vissa ställen med ny asfalt men den blev ju bra när sträckan ovanför Vilshult blev uträtad synd att det saknas en bra väg resten av vägen till Lönsboda och kanske framför allt till Osby...