Tisdag 14 Juni 2011 ...Rådjur och Koka kola?....

Där var dom. Bara två. Hur gammal? Svårt att säga.Många saker att upptäcka.En del bra en del farliga.Tiden bildar erfarenhet som grundar överlevnad. Inte för inte överlever dom starkaste för säkerställandet.

Att koka kola är inte det lättaste upptäckte jag...Första försöket använde jag alldeles för hög värme med följd att jag brände kolan....Andra försöket gick bättre men omvänt...skulle koka längre för fastare konsistens...trots koktid på 40 minuter.....annars var den ok.

En variant med gräddkola och en med choklad....ja,ja,,tredje gången gillt då...får glädja mej med att dom ugnsbakade kycklingfilerna blev bra i alla fall..

Verandan blev inoljad oxå. Den har fått utstå en ganska hård vinter och mådde bra av en inoljning.Passade på att måla om grinden i trädgården och gungan oljades in med..

Dom stod mitt på vägen.Som tur var kom det inga självutnämda racerkungar i skruttiga V40:or körande, vilket händer ibland på morgonen när dom är försenade till skiftet till det stora svenska bilmärkets pressverkstad, Ungen kan inte varit gammal...3-4 dm hög och lite trevande gång..för ett ögonblick stirrade dom på mej och sedan bestämde dom sej för att fortsätta över vägen..för en gång skulle tyckte jag det var tur att Micco inte var med så jag fick tillfälle att se på dom en liten längre stund...Rådjuren skuttade iväg i björkriset....vi får väl se om den klarar sej....förra året såg jag när en vuxen hane avlivades på just samma ställa av en ditkallad jourhavande jägare eftersom den hade blivit påkörd och fått benen avbrutna....