Måndag 12 Mars 2012...Vårtecken och Solhult

Ibland blir man förvånad.Samtidigt som man undrar vad som hände. Ena veckan minus 15 grader kalt och några veckor senare strålande sol och 12 plus och av snön finns inget kvar. I år kom verkligen våren överaskande. Fjärilarna och flugorna har vacknat till liv och nu väntar man bara på att gräset ska börja sitt kretslopp..snöskyfflen har åkt in i förrådet och nu undrar man bara när vägarna ska sopas rent från all grus...Dubbdäcken åkte av idag och det kändes skönt att köra med sommardäck igen.

SEAT:en behövde ett par nya sommardäck så passade på att köpa 2 nya. Vågade inte köpa dom billigaste då dom brukar ha en tendens att bullra mycket och fungera sämre i regn. Å andra sidan är Michelin däck lite överreklamerade och dyra. Det fick bli BF Goodrich a 1019:- st. Inte så superbilligt men inte dyrast heller...

Lastbilar och stenar på vägen är ingen bra kombination...small till i rutan och vips en spricka i vindrutan, det var bara till att beställa tid på verkstaden..

Veckans rester består av vitlöksdoftande potatisgratäng med stekt snitzel samt Paprikainspirerade kycklinggryta med ris.....resterna från helgens middagar.Kan kanske kännas lite torftigt att äta samma mat tre dagar i följd så man får kanske bryta av med lite kokt winerkorv med pasta...Lördagen bjöd som trationen förespråkar, nygräddade pannkakor med sylt och vipsgrädde--är det helg så är det.

Pannkaksrecept: 4 ägg , 1 liter 3% mjölk (röd) 0,3-0,5 liter 15% matlagningsgrädde. Salt och vetemjöl efter behag (till lämplig konsistens).

Promenadstråken kunde t.o.m företas på den lokala motionsslingan trots lite is och snö...fast den andra dagen gick vi till Solhult centrum och vände. Dom trogna trogna vandringskängorna är nu utslitna efter c:a 200 mil och fick följdaktigen göra sista resan till sopstationen...