Lördag 18 Feb 2012....Mysteriet i flaskan...o rostad blodkorv

Långpromenad med Micco och faktiskt ligger det lite vår i luften med smältvatten under skorna och lite lätt regndis... snön börjas så sakta att förlora kampen i värmen..

Snön hänger ut från ladan vid vägen som vi går vår promenad på.

Port charlotte  turas mor heter en variant av Bruichlladich whisky som är en hyllning till ett nerlagd destilleri. Finns en trevli sammanfattning om den:

Port Charlotte Distillery på Islay stängdes redan 1929. Sedan dess har ingen whisky tillverkats på platsen för destilleriet. Men fortsätt några kilometer på vägen, så hamnar du hos Bruichladdich Distillery, som startades om och renoverades av nya ägare 2001. Det är just Bruichladdich som ger ut dagens whisky vid namn Port Charlotte. Detta av bland annat två anledningar: dels för att differentiera whiskyn från sin vanliga Bruichladdich, som normalt inte är i närheten så rökig som Port Charlotte, och dels som en hyllning till det gamla destilleriet. I en långtgående plan har Bruichladdich för avsikt att starta ett helt nytt destilleri under namnet Port Charlotte. An Turas Mor är en blandning av whisky från flera årgångar och säljs just nu tillfälligt på Systembolaget.

Doft: En svag bris av bränt gräs, blandad med torvrök. Man känner även ganska tydliga toner av samiak, nästan som Lakrisal. Tydligt av mogna päron. Med vatten tonas röken ned något och öppnar upp för mer fruktighet.

Smak: Nästan lite syrlig, som cigarrtobak. Relativt fyllig i munnen, med en en rökig kompott av frukt och lite chokladkola. Sältan finns där också. Mycket bra balanserade smaker.

Eftersmak: Inte så lång, men fin! Den presenterar en nästan syltig sötma. En sylt av röda bär. Cigarren anas även här.

Det här är en typisk Islay, med allt man kan förvänta sig av en sådan whisky. Bruichladdich´s milda stil finns där, men med lite mera sjöbuse-attityd!

Inte så mycket konstig med innehållet däremot mer konstigt med en av mina flaskor....det finns något ingjutet i GLASET....

en liten souvenir från Scotland...

Micco har inga sådan problem...han nöjer sej med ugnstorkad blodkorv..

mums....eller..?