Bloggar

17 September 2017 Demokrati och Kränkbarism

Puhh...helt genomtrött efter gårdagens runda till Västerås. Upp kl 04,00 och körning till Norrköping i värsta rådjurstiden på dygnet, lyckligvis utan incidenter. Lasta ur hos äldste arvingen, tömma hans källarförråd o sen köra till återbruket i Västerås för att runda av allt med en retur rill Västervik....börjar bli för gammal för den här typen av blixtvisiter... Som tur är är det inte så många till nu. Det var första flyttlasset av tre. Fantastiskt fint område Östra Mälarstrand. Vi kommer att bo bara en liten bit ifrån han , nämligen på Fyrtornsgatan på Lillöudden. Verkar perfekt.

14 September 2017...Äntligen börjar det blir ordning o reda

Har varit en tid med massor av att göra och vissa saker har fått stå tillbaks som t ex skrivandet. Men nu börjar saker ordna till sej. garaget är nästan helt tomt. Räknade att jag har sått c:a 100 kg verktyg mm. har även blivit överflyttad till Västerås Polisvoluntärsavdelning så vi väl se vad det bär med sej.Bowlingen ligger lite i standby läge i väntan på byte till annan Västerås klubb., Får väl se vilken man väljer. Engagemanget inom politiken ligger också standby i väntan på ortsbyte. Det som däremot trillar på i sin egen takt är läsandet. Kom in på Samhällsgeografi 30 hp A i Uppsala.

Söndag 6 Aug 2017..Förändringens tid är här.

På fredag är det dags. Då släpps den. Ska bli kul o se hur det går.

Har graderat om fotoutrustningen en del. Bilden på Micco med den nya gula bollen är tagen med Nikon D5300 och ett Sigma 150-600. Sigman är betydligt bättre än den Tamronen som jag provade i våras. kanske t.o.m bättre än Nikons egen 200-500. D5300 är väl inte den vassaste men av olika anledningar valde jag den. kanske det kan bli en D500 så småningom. Kör med dom nya P objektiven  18-55 och 70-300. Fungerar bra och är väldigt marginella skillnader. Dessutom har bägge Vr till skillnad från dom gamla.

Tisdagen den 1 Augusti 2017

Juli är slut och dagen till ära idag så regnar det i Västervik. Augusti månad är på gång. Äldste arvingen är på besök då han har semester och naturligvis så har man fått agera mekaniker och bytt olja,oljefilter,kupefilter och luftfilter på hans bil. Onödigt att lämna in den på verkstad för tusentals kronor då han kör 300-400 mil per år....Har rensat en del i garaget och nu åkte den gamla skivsamlingen ut. La ut den på Tradera så fick man åtminstående den avhämtad. Seriesamlingen fick sej en genomgång och jag slängde c:a 70% av dom mest slitna tidningarna.

Onsdag 19 Juli 2017..mitt i sommaren

Då  är man mitt i sommaren...Tomaterna och äpplena är på G...blommorna står i full blom. Micco njuter av gräsmattan. Bilen är äntligen lagad och fungerar fint. Blir en långpromenad i dag med 12 km...brukar bli 4-5 stycken per vecka nu. Uterummet används mer frekvent nu. Var frivilligarbetare på visfestivalen i tre dagar som polisvolontär.  Intressant att se vilka incidenter som hinner uppstå på bara tre dagar.

En hel del arbete med husbestyr nu med som tar lite tid.

Sidor

Prenumerera på RSS - bloggar